AKCIJA SRPSKIH OBAVJEŠTAJACA

Danas: Zbog priprema terorističkih akcija u Crnoj Gori iz Srbije protjerano "nekoliko ruskih državljana"

Kako piše "Danas", i dalje nema odgovora na pitanje o kojim je tačno licima riječ, koliko njih je protjerano, kao ni da li je jučerašnja posjeta sekretara ruskog Savjeta bezbjednosti u vezi sa tim postupkom srpskih vlasti
64 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2016. 08:28h

Nekoliko ruskih državljana protjerano je iz Srbije, zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori, piše list "Danas" pozivajući se na krugove bliske vrhu vlasti u Srbiji.

Kako piše "Danas", i dalje nema odgovora na pitanje o kojim je tačno licima riječ, koliko njih je protjerano, kao ni da li je jučerašnja posjeta sekretara ruskog Savjeta bezbjednosti u vezi sa tim postupkom srpskih vlasti.

Tokom jučerašnjeg dana beogradski mediji su objavili vijest o lociranju ruskih državljana zbog učešća u pripremi terorističkih napada u Crnoj Gori.

List "Večernje novosti" objavio je da su srpski obavještajci i istražni organi "izolovali" grupu od desetak ljudi, za koju se sumnja da su se povezali na tlu Srbije, kako bi sproveli akcije protiv vlasti u Crnoj Gori.

Među njima su, navodi list, pripadnici desničarskih organizacija, nekadašnji članovi paravojnih organizacija, ali i borci koji su ratovali na strani Rusa u Donbasu.

Oni su, prema ovim navodima, bili opremljeni najsofisticiranijim spravama, pomoću kojih su pratili kretanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića, ali i aparaturom koja je sprječavala pokušaje crnogorskih tajnih službi da budu otkriveni, prenosi Blic.