Osuđenom za šverc heroina i marihuane smanjili zatvorsku kaznu

Predrag Dukić (38) zbog šverca kilograma heroina i 55 kilograma marihuane, u prvostepenom Višem sudu osuđen na šest godina zatvora. Apelacioni preinačio presudu i osudio ga na četiri godine i šest mjeseci
90 pregleda 3 komentar(a)
Apelacioni sud, Viši sud, Foto: Savo Prelević
Apelacioni sud, Viši sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2016. 06:50h

Apelacioni sud preinačio je presudu Nikšićaninu Predragu Dukiću (38) i osudio ga na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

On je zbog šverca kilograma heroina i 55 kilograma marihuane, u prvostepenom Višem sudu osuđen na šest godina zatvora.

Prvostepenu presudu u Podgorici izrekao je sudija Vladimir Novović.

Apelacioni sud je uvažio žalbu odbrane:

"Prvostepeni Viši sud je prilikom odmjeravanja kazne optuženom, pravilno utvrdio činjenice koje su bile od uticaja da kazna bude manja ili veća, te pri tom cijenio kao olakšavajuće okolnosti na strani optuženog, da je oženjen, otac dvoje djece. Od otežavajućih, njegovu raniju osuđivanost kao i količinu opojne droge koju je prenosio. Imajući u vidu činjenicu da je optuženi priznao izvršenje krivičnog djela i time olakšao vođenje krivičnog postupka, te u završnoj riječi na pretresu izrazio iskreno kajanje, ovaj sud nalazi da je u konkretnom slučaju kazna zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci srazmjerna težini učinjenog krivičnog djela”, piše u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Policajci su Dukića uhapsili 26. februara 2016. godine. Drogu su pronašli prilikom kontrole vozila kojim je upravljao.

Bonus video: