Mape crnogorskih umjetnika na poklon

Internacionalna nagrada BID se dodjeljue firmama, naučnim centrima, organizacijama za posvećenost, kvalitet i inovacije a od sada i za djelovanje u oblasti kulture. Nagrada koju dodjeljuje BID World Quality Commitment Award spada u najprestižnije nagrade u svijetu, a po prvi put se dodjeljuje iz oblasti umjetnosti
0 komentar(a)
Dodjela nagrade BID, Foto: Privatna arhiva
Dodjela nagrade BID, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.10.2016. 11:24h

U okviru dodjeljivanja internacionalne nagrade BID (Bisness Initiatives Directions) Muzeju crteža Osten u elitnom pariskom hotelu Hyatt Regency Paris Etoile, petnaestog oktobra 2016, crnogorski umjetnici Zlatko Glamočak i Jarmila Vešović, potpisivali su grafičke mape. U izdanju Ostena grafičke mape su štampane posebno za ovu priliku a umjetnici su imali čast da njihove grafičke mape, kao pokloni, budu uručeni organizatorima ove manifestacije.

Internacionalna nagrada BID se dodjeljue firmama, naučnim centrima, organizacijama za posvećenost, kvalitet i inovacije a od sada i za djelovanje u oblasti kulture. Nagrada koju dodjeljuje BID World Quality Commitment Award spada u najprestižnije nagrade u svijetu, a po prvi put se dodjeljuje iz oblasti umjetnosti.

Ovo izuzetno priznanje direktoru Muzeja za crtež Osten, gospodinu Jankulovskom, uručio je predsjednik BID-a Jose E. Prieto.

Ovogodisnji laureat ovako visokog priznanja Muzej Osten sa promišljenim i brižljivim izborom važi za izuzetno bogatu i rijetku kolekciju radova na papiru. Ljetos je Muzej crteža Osten, u bugarskom gradu Varni u Gallery Graffiti, organizovao izložbu pod nazivom Balkanski putevi na kojoj su bili zastupljeni umjetnici iz deset balkanskih zemalja - Marina Abramović, Janis Kunelis, Vladimir Veličković, Daniel Spoerio kao i ikone nekadašnje Jugoslavije Edo Murtić, Safet Zec, Joze Ciuhe, Gligor Cemerski, Zlatko Glamočak.

Bonus video: