GRUPE PRATILE ĐUKANOVIĆA

Vučić: Političari iz Crne Gore nijesu umiješani

Vučić je govoreći o hapšenju srpskih državljana u Crnoj Gori rekao da je Srbija četiri dana vodila akcije povodom toga, ali da je ćutala o tome
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.10.2016. 19:40h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su i u Beogradu uhapšena "neka lica" povezana sa događajima u Crnoj Gori i da su zaplijenjeni novac i uniforme.

On je poslije sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti istakao i da postoje nepobitni dokazi da su određena lica, koja nijesu ona koja su uhapšena u Crnoj Gori, a koja su pratila put kretanja premijera Crne Gore Mila Đukanovića, na dnevnom nivou i obavještavali druga lica koja su “trebala da postupe“.

Premijer Srbije je naveo i da su kod uhapšenih pronađeni novac, 125.000 eura i uniforme.  “Naši bezbjednosni organi su došli do nepobitnih dokaza i materijalnih dokaza da su između ostalog i na teritoriji Republike Srbije pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, a čak ni ta lica, koja nemaju veze sa državom Srbijom, a neka od tih lica su privedena u Beogradu i nalaze se pod našom kontrolom, a radila su zajedno sa ljudima, za koje mogu da kažem da u cijelom predmetu postoji element inostranosti. Postoje nepobitni dokazi da su određena lica, i to nisu radili ovi koji su uhapšeni, pratila put kretanja premijera Crne Gore na dnevnom nivou, u svakoj sekundi i obavještavali druga lica koja su trebalo da postupe po tome. Pronađen je i novac, oko 125.000 eura, uniforme i druge stvari“, rekao je Vučić. 

On je naveo da je "Srbija uspjela da otvori neke stvari koje Crna Gora nije".

"Rekao sam da smo saopštili istinu, da imamo sve dokaze za tvrdnje. Crna Gora nije uspjela, zakasnili su, a mi smo uspjeli nešto drugo da otkrijemo, a sve je to povezano. Dobra je vijest da u svemu nijesmo naišli na umiješanost bilo kog političara iz Srbije, a ni iz Crne Gore", ispričao je Vučić. 

"Imamo sve u fotografijama, snimcima i direktnim priznanjima o svemu o čemu sam govorio i saradnji sa stranim službama i oko ovog događanja u Crnoj Gori."

Vucič je rekao da neki u opoziciji i vlasti i u Srbiji i u Crnoj Gori ne pitaju postoje li materijalni dokazi već reaguju u skladu sa tim koga vole, a koga ne vole. 

"A ja da budem neko ko će učestvovati u ponovljenom slučaju "Bagzi", taj film nećete gledati".

Dodao je da oni koji su u Crnoj Gori uhapšeni "nijesu bili organizovani da rade najteža djela, te da je to je bašibozuk".

Premijer Srbije je govorio i o tome da su zabilježene značajne aktivnosti stranih obavještajnih službi, kao i da dokumenti sa obradama Uprave kriminalističke policije završavaju u stranim rukama.

„Što se tiče Vlade Srbije, dok sam ja premijer, Vlada će voditi politiku nezavisne Srbije. Ovo je zemlja građana Srbije, Srba i pripadnika svih drugih nacija. Tako ćemo svoju zemlju i da čuvamo“, rekao je Vučić.  Kako kaže, nadležni organi ustanovili su u Srbiji pojačano dejstvo sa većim brojem pripadnika različitih obaveštajnih agencija i sa istoka i sa zapada.  „Naši nadležni organi u skladu sa zakonom uspješno su evidentirali niz aktivnosti protiv interesa Srbije, kao i prekršioce tih djela. Uspjeli smo da neka od tih lica našom aktivnošću neutrališemo i taj posao više neće moći da obavljaju na taj način“, naveo je Vučić, prenosi B92. 

Prema njegovim riječima, Srbija će procesuirati one koji misle da je dozvoljeno da daju operativne podatke službenicima stranih ambasada.  „Ako znate nešto strašnije kažite šta je to. Oni ne zaslužuju da rade za Srbiju i njene organe. Sad prvo lijepo da odgovaraju pa neka idu u te zemlje i pričaju šta god hoće“, ističe premijer Srbije.  Vučić je govoreći o hapšenju srpskih državljana u Crnoj Gori rekao da je Srbija četiri dana vodila akcije povodom toga, ali da je ćutala o tome.

Preporučujemo za Vas