Vještak na suđenju za ubistvo Đurića: Snimak je loš, ali je Trbo držao čekić

Okrivljeni Pavićević je rekao da se radi o manjem špicastom čekiću dužine oko 21 centimetar, koji je mogao čitav da stane u šaku Trba
341 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Privođenje Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.12.2018. 07:37h

Vještak informaciono tehničke struke prof. dr Adis Balota kazao je juče da smatra da je Miloš V. Trbo u ruci držao čekić, dok je u jednom danilovgradskom lokalu bio sa Dejanom R. Pavićevićem.

To je kazao analizirajući video-snimak iz tog objekta, u podgoričkom Višem sudu gdje Trbo i Pavićević odgovaraju za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016.

Prema nalazu Balote, čekić sa video-nadzora koji u ruci drži Trbo najvjerovatnije odgovara čekiću koji je pronađen u vozilu zapaljenom nakon ubistva Đurića.

Balota je dodao da je kvalitet snimka sa video-nadzora loš.

Okrivljeni Pavićević je rekao da se radi o manjem špicastom čekiću dužine oko 21 centimetar, koji je mogao čitav da stane u šaku Trba.

Suđenje se nastavlja 18. decembra, pred Krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Dragoje Jović.

U optužnici piše da su Pavićević i Trbo maja 2016. godine, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo za sada nepoznato lice.

“Okrivljeni Pavićević i Trbo su 22.09.2016. godine, iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihovo kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti ‘škoda oktaviju’ i dokaze o izvršenom ubistvu. Potom su se uputili ka Danilovgradu gdje su, po unaprijed pripremljenom planu, i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, na podmukao način i iz koristoljublja, ubije Dalibora Đurića...

U trenutku dok je Đurić šetao, iz snajperske puške je ispalio hitac u grudni koš i usmrtio ga. Nakon toga su se Pavićević i Trbo vratili u Rogame gdje je učinilac nakon ubistva i bjekstva sa lica mjesta ostavio ‘škodu oktaviju’ i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu, a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili više zapaljenih pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požar kako bi uništili materijalne dokaze”, piše u optužnici.

Bonus video: