U Španiji uhapšen Nikola Vuletić osumnjičen za razbojništvo u kojem je stradao Jovanović

"Dvonedeljne zajedničke aktivnosti dvije policije su rezultirale lociranjem i lišenjem slobode ovog lica koje je tokom bjekstva prema saznanjima često mijenjalo mjesto boravka"
94 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Jovanović ubistvo Cetinje, Foto: Vesko Belojević
Ljubo Jovanović ubistvo Cetinje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.12.2018. 14:06h

Policija Španije uhapsila je Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je kako se sumnja Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju prije sedam godina.

"Uspješnom i efikasnom saradnjom službenika Uprave policije i policije Španije, kao i pravovremenom i kontinuiranom razmjenom informacija putem međunarodne polcijske saradnje između ove dvije policije, u gradu Alikante u Španiji je danas slobode lišen N.V. za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno u Cetinju prije više od sedam godina a u kojem je lišen života Ljubo Jovanović. Dvonedeljne zajedničke aktivnosti dvije policije su rezultirale lociranjem i lišenjem slobode ovog lica koje je tokom bjekstva prema saznanjima često mijenjalo mjesto boravka", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Vuletić je kako se sumnja 30. juna 2011. godine zajedno sa Konatarom planirao razbojništvo..

"Krivično djelo razbojništvo je počinio na način što je, sumnja se, čuvao stražu A.K. dok je on izvršavao krivično djelo razbojništvo u objektu "Lutrije Crne Gore" u Cetinju, kojom prilikom je A.K. lišio života Ljuba Jovanovića, nakon čega se zajedno sa njim udaljio u nepoznatom pravcu. Podsjećamo da je A.K. lišen slobode krajem septembra ove godine, zbog sumnje da je tom prilikom počinio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo. On je krivično djelo razbojništvo počinio na štetu "Lutrije Crne Gore" u Cetinju, na način što je uz prijetnju pištoljem otuđio novac u iznosu od 350 eura, dok je krivično djelo ubistvo počinio tako što je prilikom izlaska iz objekta upotrebom pištolja, kako se sumnja, ispalio hitac u Ljuba Jovanovića koji je od posljedica ranjavanja preminuo", dodaje se u saopštenju.

Iz policije navode da se "intenzivni rad, koji je preduziman u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a koji je doveo do lišenja slobode osumnjičenog N.V, odvijao se i putem međunarodne policijske saradanje sa više evropskih država".

"Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja N.V. Crnoj Gori".

Cetinjanin Slavko Vuletić ranije je "Vijestima" kazao da njegov brat, Nikola Vuletić nema nikakve veze sa ubistvom Jovanovića i tada najavio da će njegov brat doći iz Španije kako bi dokazao da sa ovim zločinom od prije sedam godina na Cetinju nema nikakve veze.

Bonus video: