Nema DNK optuženih na mjestu ubistva

Na glavnom pretresu, sudija Predrag Tabaš pročitao je nalaz vještaka forenzičke genetike, dr Sandre Kovačević
115 pregleda 2 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2016. 06:46h

Na mjestu ubistva Dragana Bećirovića u Budvi nema DNK profila, niti otisaka Marka M. Šaranovića, optuženog za taj zločin.

To piše u nalazima vještaka daktiloskopske struke i forenzičke genetike, pročitanih juče u nastavku suđenja.

Na glavnom pretresu, sudija Predrag Tabaš pročitao je nalaz vještaka forenzičke genetike, dr Sandre Kovačević.

“Nije potvrđeno podudaranje DNK profila sa DNK okrivljenih Šaranovića i (Milana) Bulatovića. Na opušcima 'marlboro', dva opuška 'pal-mal', takođe nema podudaranja sa DNK profilima okrivljenih. Mogu se eliminisati kao donori DNK na rukohvatu desnih vrata 'poršea' Bećirović, te okrivljeni Šaranović i Bulatović.

Nema podudaranja DNK profila nađenih na lijevim vratima vozila 'porše' sa okrivljenim Šaranovićem i Bulatovićem”, piše između ostalog u nalazu.

Branilac Šaranovića, advokat Branislav Lutovac predložio je da u nastavku dokaznog postupka svjedoče advokati Branko Anđelić i Zdravko Radošić, da bi se provjerila tačnost odbrane okrivljenog - da mu je uskraćeno pravo na odbranu.

Prema navodima optužnice, Šaranović je 10. aprila 2011. godine, zajedno sa NN licem ili više njih, umišljajno na podmukao način ubio Bećirovića. Bulatović se tereti da je znao za to, ali da nije prijavio nadležnim organima.

Bonus video: