Zaplijenjena marihuana, uhapšena jedna osoba

Oduzeta marihuana biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2016. 10:29h

Policija i carina juče su realizovali realizovali akciju u kojoj su otkrili i zaplijenili preko 30,3 kilograma marihuane.

Kako je saopšteno iz Uprave policije osoba koja je imala namjeru da drogu prokrijumčari preko granice je uhapšena.

"Naime, policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i carinski službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg su juče oko 13,45 časova, na graničnom prelazu naše države sa Republikom Hrvatskom – GP Debeli brijeg, u motornom vozilu albanskih registarskih oznaka otkrili 30 pakovanja nepravilnog oblika sa 30.315 grama marihuane", saopštenbo je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci i carinici na izlazu iz Crne Gore, radi kontrole lica, robe i vozila, zaustavili automobil „Chrysler Grand Voyager“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.B. (40) državljanin Republike Albanije, dok su se kao saputnici u vozilu nalazile još dvije osobe, takođe albanski državljani.

"Izvršena je kontrola vozača i motornog vozila, kojom prilikom su policijski i carinski službenici u specijalno izrađenim skrovištima, tzv. bunkerima, u podu prtljažnika i podu iza prednjih sjedišta, pronašli 30 pakovanja, oblijepljenih PVC folijom i plastičnom kesom, u kojima se nalazila biljna materija tamno zelene za koju se sumnja da se radi o marihuani. Pomenuta materija je oduzeta, a o svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su preuzeli lice, materiju i vozilo i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. A.B. je lišen slobode i on će, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, biti priveden nadležnom tužiocu", kazali su iz Uprave policije.

Oduzeta marihuana biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Policijski i carinski službenici su, podsjećamo, u dvije aktivnosti izvedene u jutarnjim časovima 17. oktobra 2016, godine, na dva granična prelaza – GP Debeli Brijeg i ZGP Sukobin – Murićani, u razmaku od 20 minuta, u dva vozila otkrili preko 13,5 kg opojnih droga – preko 8,5 kg marihuane i oko 5 kg skanka. Osumnjičena lica, strani državljani, koja su imala namjeru da u vozilima kojima su upravljali prokrijumčare ove opojne droge preko granice su procesuirana nadležnim organima", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: