Hodžić: Želim medalju u Lincu

Linc će od 25. do 30. oktobra biti domaćin šampionata svijeta, na kojem će nastupiti i 14 crnogorskih karatista.
0 komentar(a)
Karate, Foto: Mina
Karate, Foto: Mina
Ažurirano: 18.10.2016. 14:15h

Talentovani crnogorski karatista, Mario Hodžić, kazao je da mu je na Svjetskom prvenstvu (SP) u Lincu, iako je debitant, cilj da osvoji medalju.

Linc će od 25. do 30. oktobra biti domaćin šampionata svijeta, na kojem će nastupiti i 14 crnogorskih karatista.

Osvajač zlatnog odličja na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu Evrope u Limasolu kazao je da će šampionat u Lincu biti njegovo najveće takmičenje u kaarijeri.

"Za mene je to prvo seniorsko SP, najveće takmičenje do sada. Pripremao sam se dugo, u klubu i reprezentaciji. Nadam se da će se ogroman trud isplatiti. Za Linc putujem za medalju", rekao je Hodžić na konferenciji za novinare u Budvi.

Kapiten Almir Cecunjanin očekuje da će šampionat u Lincu biti najmasovije i najkvalitetnije prvenstvo do sada.

"Time je i naš posao, da dođemo do medalje, biti znatno otežan. Posebno jer smo imali mali dio priprema i učešća na turnirima, ali zbog velikog iskustva znaćemo da se borimo sa tim. Drago mi je što će i ekipa učestvovati na SP i što ćemo i tu tražiti svoju šansu. To smo pokazali na oba kontrolna turnira, gdje smo bili finalisti. Imamo šansi da ostvarimo rezultat pojedinačno, ali i kao ekipa", rekao je Cecunjanin.

Članica podgoričkog Omladinca, Marina Raković, kazala je da je medalja sa šampionata svijeta jedina koja joj nedostaje.

"Svjetsko prvenstvo, jedina medalja koja mi nedostaje. Odradili smo pripreme na najbolji mogući način i ispratili dosta turnira kako bi provjerili formu i nedostatke. Znam da su sve takmičarke spremne i da će biti veoma tesko, ali uz malo sreće u žrijebu možemo se nadati najboljem", kazala je Raković.

Jedina predstavnica u katama, Biserka Radulović, kazala je da su pipreme za SP bile duge i iscrpljujuće, uz puno odricanja i rada.

"Prije četiri godine na SP u Parizu izmakla mi je medalja, završila sam kao peta. Ove godine idem spremna i nadam se da će ishod biti drugačiji.

Veliko hvala treneru Neli Tatar, koja je cijeli pripremni period bila uz mene i pripremila me adekvatno za SP, zaštitila me od povreda, koje su sastavni dio priprema koje traju godinu i po intenzivnog rada", rekla je Radulović.

Selektor muškog tima, Slavenko Bajić kazao je da je reprezentacija spoj mladosti i iskustva.

"Na kontrolnim turnirima, posebno u ekipnoj konkurenciji, imali smo zavidan nastup. Pokazali su da imaju zavidan kvalitet i spremnost. U ime muške ekipe mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum, dostojno reprezentvati Crnu Goru i da ćemo probati da iznenadimo. Ne idemo sa ulogom favorita na SP, jer tu ima mnogo dobrih reprezentacija. Pokušaćemo da budemo iznenađenje, zašto ne i da dođemo do medalje", rekao je Bajić.

Selektor ženskog tima, Žarko Raković istakao je da su njegove izabranice spremne za SP.

"Cijelo ljeto su se pripremale bez dana pauze. Od početka septembra počeli smo sa kontrolnim turnirima i na njima smo provjerili trenutnu formu i na čemu treba poraditi posljednjih 15 dana. Odradili smo dobar posao i očekujem da će djevojke spremne dočekati SP. Moram naglasiti da se Jelena Maksimovic oporavila i da će nastupati u Lincu. Uz malo sportske sreće u žrijebu možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je Raković.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić vjeruje da će Radulović na SP pokazati svoju spremnost i kvalitet da reprezentuje svoju državu na najbolji način.

"Uz malo sreće i uz dobar žrijeb da bude osvajač medalje ili se umiiješa u borbu za nju. U muškoj konkurenciji nećemo imati predstavnika, nakon što se naš najbolji takmičar Mijat Vojvodić povrijedio", kazao je Bukilić.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je Savez uradio sve što je u njegovoj moći da takmičarima omogući što bolje pripreme.

"Određene su tri faze priprema, a učestvovali smo na dva kontrolna turnira. Idemo u širem sastavu, svima je data šansa. To je maksimum koji je Savez mogao da obezbijedi. To je reprezentacija koja je spoj mladosti i iskustva, koja se u izuzetno jakoj konkurenciji može umiješati u borbu za medalje. Nadamo se dobrom rezultatu i da ćemo se vratiti sa makar jednom medaljom", rekao je Fatić.

Predsjednik Dragan Šakotić kazao je da je SP u Lincu prvo veliko takmičenje, nakon što je karate ušao u program olimpijskih sportova.

"Biće nam i značajno za određivanje analiza, smjernica za dalji rad za OI, jer vjerujem da imamo ozbiljne kandidate za Igre u Tokiju. Vjerujemo u nas, da crnogorski karate može podariti dobar rezultat na SP, ali i na Igrama u Tokiju. U tom pravcu ćemo i raditi u naredbom periodu. Čvrsto vjerujem u ovu reprezentaciju i nadam se dobrom rezultat u Lincu", kazao je Šakotić.

Selektori Slavenko Bajić i Žarko Raković u borbama i Jugoslav Bukilić u katama ranije saopštili spisak karatista koji će nastupiti u Lincu.

Crnu Goru će predstavljati 14 takmičara, od kojih će samo Biserka Radulović nastupiti u katama.

U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Ljubiša Mihailović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84 kilograma). Muški tim u borbama činiće Mihailović, Cecunjanin, Brasanac, Vuk Šuković, Nikola Malović, Filip Vijadinović i Vuk Popović).

U ženskoj konkurenciji nastupiće Anja Jović (do 50), Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjevic (preko 68). U ekipnoj konnkurenciji takmičiće se Raković, Konjević, Maksimović i Drašković.

Bonus video: