Kod dvije osobe pronađeni eksplozivi, puške, bajonet i municija

Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi R.M. (41) policijski službenici su pronašli automatsku pušku, cal.7.62 mm, lovački karabin, 127 komada puščane municije i bajonet
2 komentar(a)
policija, Foto: Vijesti
policija, Foto: Vijesti
Ažurirano: 14.10.2016. 11:38h

Nikšićka policija je od sugrađana Radovana J. Mirkovića (41) i Radomira D. Mirkovića (47) oduzela oružje, municiju i eksploziv, u ilegalnom posjedu i isto, prema nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, uputila na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, nakon čega sijedi podnošenje krivične prijave.

Pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi Radovan Mirković policija je pronašla automatsku pušku kalibra 7,62 milimetara, lovački karabin, 127 komada puščane municije i nož bajonet, dok je kod Radomira MIrkovića pronašla sedam štapova eksploziva ukupne težine oko 1, 6 kilograma.

Početkom oktobra policiju su obavijestili D. A. i njegov sin P. A. iz Nikšića da je u njihovu kuću došao M. T. (17) i prijetio im vatrenim oružjem da će ih ubiti. Policija je na lice mjesta zatekla M. T., a pretražujući teren pronašla je prepravljenu pušku nepoznate marke i nepoznatog fabričkog broja. Sa M. T. je, u prisustvu inspektora za suzbijanje maloljetničke delikvencije i roditelja, obavljen razgovor, a državna tužiteljka za maloljetnike u Nikšiću je naložila da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Bonus video: