Kad nema pomoći države, ovakve akcije mnogo znače

Cetinjanin Miloš Nikić, srpski odbojkaški reprezentativac, presrećan što je učestvovao u emisiji “Dnevnica” i pomogao samohranom ocu
0 komentar(a)
Miloš Nikić, Foto: Privatna arhiva
Miloš Nikić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.12.2018. 08:40h

Nakon skorašnjeg učešća Vukašina Poleksića i Ljubiše Tumbakovića, ove je sedmice emisija “Dnevnica” ugostila još jednog sportistu. Miloš Nikić srpski je odbojkaški reprezentativac, rođen na Cetinju, koji je iskoristio pauzu na kojoj je zbog povrede da pomogne jednom samohranom ocu i njegovom sinu, a kako se snašao u raznim zanimljivim poslovima koji su mu dodijeljeni gledaoci će moći da vide u srijedu od 20 časova na TV Vijesti.

“Najiskrenije nisam puno znao o emisiji jer ne provodim puno vremena u Crnoj Gori, nisam bio upućen, ali sam brzo vidio o čemu se radi i kad sam shvatio kakvog je tipa emisija nisam razmišljao ni sekundu, već sam odmah htio da budem dio nje. I sama emisija i kako smo je snimali jako mi je prijala i mogu da priznam da sam prezadovoljan kako je sve ispalo. Svi zajedno, produkcija i ja sa njima, uradili smo jedno prelijepo djelo i sigurno da će to da mi ostane zauvijek. Jer stvarno je bilo puno emocija i baš lijepo”, ocijenio je odbojkaš u razgovoru za “Play”.

Nikić je između ostalog radio na farmi, kao konobar i kao kondukter, a otkrio je da mu je ovaj prvi posao bio i najizazovniji. “Sa tim se nisam susretao do sad. Konobarisanje, to sam mogao manje-više da vidim kako izgleda. Ali taj rad na farmi je bio najizazovniji. No koliko god bio težak, prijalo mi je to sve da vidim i da naučim i da se upoznam sa svim tim ljudima, vidim kako rade, vidim kako sve to funkcioniše sa životinjama... Bilo je koza, krava, svinja... Muzao sam koze prvi put u životu”, kroz smijeh je kazao igrač turskog Zirata.

Najbolje se, kaže, snašao u ulozi konobara, mada je imao dosta posla, zbog čega je čak morao i da popije čašicu rakije da se smiri. “To je samo za potrebe emisije snimljeno, u pitanju je bila voda, ali da, napravili smo tu scenu kako sam morao da popijem rakije da se malo smirim od svega. Tako da bilo je fino i interesantno i nadam se da će emisija da bude dobra”, opet je kroz smijeh prokomentarisao sportista.

Upravo je konobarski posao onaj u kojem misli da bi se najbolje snašao od svih koji su mu dodijeljeni, ali to ne znači da mu je bilo lako. “Tu bih kao nešto mogao da se snađem. Ali i to je jedan težak i zahtjevan posao, između dvije vatre, između šefa koji te kinji i gostiju koji su prijatni ili manje prijatni. Sve to moraš da balansiraš i budeš profesionalan u svemu tome. Ali eto tu bih možda mogao da se snađem, a kod ovih ostalih malo teže, iskreno”, priznaje on i dodaje da je bilo gostiju koje je usluživao da su ga prepoznali, ali i onih koji nisu.

Nikić je u okviru “Dnevnice” imao priliku da se nađe i u ulozi konduktera. “To mi je najlakše prošlo, brzo smo snimali, nije bilo nekih težih stvari, sve je išlo nekako glatko. Mada iskreno, da moram da biram, prije bih bio u okruženju ljudi i konobarisao. Jer nije ni lako da se sjedi cijeli dan u autobusu, malo je dosadno”, priča odbojkaš.

Na kraju, susret sa porodicom kojoj je pomogao bio je jako emotivan, toliko da je Nikić čak i pustio suzu. “Na kraju stvarno kad se sve završilo, kao da mi je neki teret sa srca pao. Bilo je jako emotivno. Što se prodice tiče, drago mi je što sam upoznao tako dobre ljude, oca koji se toliko bori za svog sina i sina koji je jako vaspitan, jako pametan dječak koji je izrastao u pravog čovjeka. I to mi je bilo fascinantno: u kakvim uslovima žive, a opet su prije svega ljudi. Tako da mi je to bio najozbiljniji dio snimanja emisije. I iskreno sam uživao, koliko god da je bilo na kraju možda teško i sve, bilo mi je drago što sam sve to prošao”, zaključio je on.

Na pitanje koga bi od svojih kolega ili generalno poznatih ličnosti volio da vidi u nekoj od sljedećih epizoda “Dnevnice”, Nkić je kazao da ne zna, jer su već mnogi od njih bili, ali da ne bi volio da gleda političare, jer ih već, kako kaže, ima previše na televiziji. On je objasnio i značaj emisija humanitarnog karaktera poput “Dnevnice”.”

“Presrećan sam što postoji jedna ovakva emisija i sigurno da znači. Sigurno da vraćaju nadu ovom narodu, koji posljednjih godina nije baš kako treba. I da je sreće bilo bi još više ovakvih emisija. Ili se ne bi ni snimale, nego bi bilo države koja bi stala iza svih tih ljudi. Ali nažalost takva je situacija kakva jeste i zato je potrebno da postoje emisije kakva je ‘Dnevnica’”, ocijenio je sportista.

Kada je u pitanju njegova karijera, Nikić se nada da će se uskoro vratiti na teren, da radi ono što najviše voli. “Ja sam trenutno kod kuće, oporavljam se od povrede, imao sam operaciju koljena i sad to sve ide svojim tokom. Nadam se da ću za par mjeseci moći ponovo da zaigram, to mi je najveća želja i nadam se da ću to da ostvarim i da eto privodim karijeru kraju. Možda bih odigrao još godinu, dvije i da se mirno povučem”, otkrio je svoje planove.

Bonus video: