Izložba ULUS-a u KIC-u: Pred publikom 47 slika i tri vajarska djela

U okviru izložbe biće predstavljeno 47 slika urađenih u različitim slikarskim tehnikama
120 pregleda 0 komentar(a)
Sara Ražnatović, rad
Sara Ražnatović, rad
Ažurirano: 07.10.2016. 07:34h

Izložba Udruženja likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore biće otvorena večeras u 19 sati, u izložbenom holu KIC-a Budo Tomović.

U okviru izložbe biće predstavljeno 47 slika urađenih u različitim slikarskim tehnikama, kao i tri vajarska djela. Izložbu će otvoriti mladi crnogorski umjetnik Ilija Gojović i trajaće do 14. oktobra.

Udruženje likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore postoji od 1974. godine. Tokom 42 godine svoga postojanja, članovi udruženja održali su ogroman broj kako zajedničkih, tako i samostalnih izložbi u renomiranim galerijama, domovima kulture, radničim halama, muzejima i likovnim salonima u zemlji i inostranstvu. Članovi udruženja predstavljali su svoja djela na zajedničkim i samostalnim izložbama u svim gradovima Crne Gore: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Nikšić, Herceg Novi, Igalo, Kotor, Mojkovac, Petrovac, Pljevlja, Podgorica, Tuzi i Ulcinj. U inostranstvu zajedničke izložbe su održane u Beču (Austrija), Berlinu (Njemačka), Beogradu, Lazarevcu, Novom Pazaru, Ernestinovu, Kninu, Splitu, Zadru, Skadru, Sarajevu, Visokom (BiH), Grčkoj i Holandiji. Samostalne izložbe pojedinih članova održane su u Francuskoj, Italiji, Rusiji i bivšoj Čehoslovačkoj. Radovi pojedinih članova udruženja nalaze se u muzejima crnogorske prijestonice Cetinja, u muzejima Pariza, San Marina i Vašingtona i čine dio kolekcija kolekcionara sa prostora bivše Jugoslavije.

Bonus video: