VRUĆI PREDIZBORNI DIJALOG

Gvozdenovića demantuju iz Tužilaštva: Pogledajte debatu na TV Vijesti

Gvozdenović, koga i stručnjaci i opozicija optužuju za poguban odnos prema prostoru i devastaciju dragocjenih resursa, kazao je da u tom dijelu ne vidi svoju odgovornost
70 pregleda 43 komentar(a)
debata, TV Vijesti, Foto: Screenshot (YouTube)
debata, TV Vijesti, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.10.2016. 18:57h

Vruća predizborna debata u studiju TV Vijesti, na temu resursa, sinoć je mnoge "zakucala" pred televizijske ekrane, otkrivajući lice i naličje funkcionisanja Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i resornog ministra Branimira Gvozdenovića.

Gvozdenović, koga i stručnjaci i opozicija optužuju za poguban odnos prema prostoru i devastaciju dragocjenih resursa, kazao je međutim da u tom dijelu ne vidi svoju odgovornost, ali i da su sve krivične prijave koje su protiv njega podnošene odbačene.

TV Vijesti je danas u Specijalnom tužilaštvu provjerila ove Gvozdenovićeve tvrdnje.

Iz Tužilaštva ih demantuju, navodeći pri tom samo podatke o podnesenim prijavama od 2015. godine, iako ih je značajan broj podnijet i ranije. U saopštenju preciziraju da je od prošle godine jedna prijava protiv Gvozdenovića odbačena dok su dvije u fazi izviđaja .

Gvozdenović je inače u predizbornoj debati o resursima otkrio da je soliter koji je nikao tik uz čuveni hotel Podgorica navodno izgrađen zato što za drugačiju opciju navodno nije imao podršku gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića i ministra kulture Pavla Goranovića, sa kojima je o tome razgovarao.

Priznao je i da su neki službenici ministarstva održivog razvoja u konfliktu interesa jer su radili dio plana za projekat Porto Skadar Lejk. Branimir Gvozdenović je takođe nazvao skandalom ono što se događalo u vezi sa izdavanjem lažnih garancija na tri miliona eura za produžetak rokova za gradnju hotela AS, koji se od pompezno najavljivane investicije pretvorio u ruglo.

Pogledajte sinoćnu debatu:

Preporučujemo za Vas