Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju u Studentskoj ulici

Službenici CB Podgorica su identifikovali sve osobe koja su učestvovale u događaju, odnosno i oštećenog Stefana Đurkovića (22) iz Podgorice i tri osobe koje su, kako se sumnja, napale ovo lice, B.J. (20), N.M. (20) i A.Lj. (24) iz Podgorice.
1 komentar(a)
studentska ulicaaa_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
studentska ulicaaa_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 30.09.2016. 15:32h

Službenici Uprave policije MUP-a su rasvijetlili ubistvo u pokušaju koje je izvršeno početkom juna u Podgorici i identifikovali sve aktere ovog događaja. Nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv tri osobe osumnjičene da su, na štetu jednog lica, izvršile ovo krivično djelo.

Građani su telefonskim putem, drugog juna u 00,03 minuta, obavijestili Dežurnu službu CB Podgorica da je u Studentskoj ulici u Podgorici došlo do tuče između više osoba. Policijski službenici su odmah po prijavi upućeni na lice mjesta, gdje po dolasku nije zatečena nijedna osoba već samo tragovi krvi. Na licu mjesta je izvršen uviđaj a izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici CB Podgorica su identifikovali sva lica koja su učestvovala u događaju, odnosno i oštećenog Stefana Đurković (22) iz Podgorice i tri osobe koje su, kako se sumnja, napale ovo lice, B.J. (20), N.M. (20) i A.Lj. (24) iz Podgorice.

Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su ova tri lica pomenute večeri drugog juna oko ponoći, prolazila vozilom Studentskom ulicom, kada je B.J. primijetio Đurkovića sa kojim je u ranijem periodu imao verbalni konflikt putem telefona, a koji se kretao pješice. Oni su potom, kako se sumnja, izašli iz vozila i fizički nasrnuli na Đurkovića Tom prilikom B.J. i N.M. su, sumnja se, Đurkoviću prvo zadali više udaraca kamenjem u predjelu glave i tijela. B.J. je potom, kako se sumnja, Đurkoviću zadao više uboda nožem u predjelu šake lijeve ruke, dok je N.M. zadao Đurkoviću ubode nožem u predjelu natkoljenice lijeve noge.

Njih trojica su potom pobjegla sa lica mjesta, ostavljajući Đurkovića. u polusvjesnom stanju. Pomoć Đurkoviću su pružili građani koji su ga odvezli do Urgentnog bloka Kliničkog centra i pozvali policiju. U Urgentnom bloku su Đurkoviću konstatovane teške tjelesne povrede i on je tada zadržan na liječenju.

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je kvalifikovao događaj kao krivično djelo ubistvo u pokušaju, a policijski službenici su došli do dokaza koji ukazuju na sumnju da su pomenuto krivično djelo izvršila navedena tri lica. Krivična prijava protiv B.J. N.M. i A.Lj. je tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

Bonus video: