STONI TENIS: IRFAN ČEKIĆ RAZOČARAN ODNOSOM STSCG

Dosta su me sputavali, igraću za drugu zemlju

"Crna Gora i Stonoteniski savez koji se tokom moje karijere mijenjao pet, šest puta, ne zaslužuju da ja više nastupam i borim se za moju državu. Tokom moje karijere su napravili niz propusta, sputavali me, a odluku da više ne branim boje Crne Gore donio sam kada nas lani nisu poslali na Evropsko prvenstvo", kaže Čekić za "Vijesti"
211 pregleda 62 komentar(a)
Irfan Čekić, Foto: Privatna arhiva
Irfan Čekić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.09.2016. 09:31h

Crnogorski reprezentativac u stonom tenisu, 23-godišnji Irfan Čekić nakon duže pauze i ponude da na Evropsko prvenstvo ide o svom trošku, odlučio je da više ne brani boje Crne Gore.

Čekić se stonim tenisom bavi već 16 godina, od čega profesionalno posljednjih sedam.

"Tih sedam godina igram u inostranstvu. Jednu godinu sam igrao u Super ligi u Srbiji, za ekipu „Zrenjanina”. Potom sam prešao u Njemačku, gdje sam tri godine igrao u Bundesligi za ekipe Hamburg, Borsum i Herta. Iz Njemačke sam prešao u Luksemburg, gdje sam već dvije godine, ovo je treća", kazao je on „Vijestima”.

Irfan Čekić je Crnoj Gori donio prvu evropsku medalju u stonom tenisu - bronzu u dublu. Prije tri godine je postao prvak Balkana, kada je osvojio i Igre malih država. Osim tih, ovaj 23-godišnjak je Crnoj Gori donio i brojne druge medalje sa međunarodnih turnira i 15 medalja sa balkanskih prvenstava.

"Crna Gora i Stonoteniski savez koji se tokom moje karijere mijenjao pet, šest puta, ne zaslužuju da ja više nastupam i borim se za moju državu. Tokom moje karijere su napravili niz propusta, sputavali me, a odluku da više ne branim boje Crne Gore donio sam kada nas lani nisu poslali na Evropsko prvenstvo. Naše učešće je bilo važno zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Igrali bismo treću diviziju za koju smo se borili čitave četiri godine, ali nisu nas ispoštovali. Nisu ispoštovali mojih 15 pobjeda i nula poraza na Svjetskom prvenstvu u Japanu prije tri godine", kaže Čekić.

Ovaj mladić navodi da je zbog takvog odnosa Saveza sav uloženi rad i trud pao u vodu.

"Iskreno, razočaran sam i ne vidim nikakvu motivaciju da više nastupam za Crnu Goru. Odluku da igram za drugu državu i borim se za drugu zastavu je učvrstio sadašnji Savez i predsjednik Ratko Dedić, koji su mi ponudili da nastupam na sljedećem Evropskom prvenstvu, ali pod uslovom da sam sebi platim kartu do mjesta gdje se takmičenje održava", kazao je Čekić.

On je dodao da mu je žao zbog selektorke Dijane Zonjić, sa kojom je, kako je kazao, postigao svoje rezultate.

"Zahvalan sam njoj i mom saigraču i kolegi Luki Bakiću, i žao mi je jer više nećemo biti u prilici da nastupamo za istu državu", rekao je Čekić.

Njegov otac, stonoteniski trener Šaban Čekić, podržao je sinovljevu odluku.

„Godinu i po nema nijednog takmičenja, a sad pred Evropsku ligu i Evropsko takmičenje ga pozivaju da igra i plati sam putne troškove. Ispravna odluka Irfana Čekića. Još dvije godine pauze neigranja za Crnu Goru, on stiče pravo da igra za drugu državu, objavio je Šaban Čekić na Fejsbuku.