Odloženo suđenje Luki Vukojeviću: Nema ni Vujanovića ni Đukanovića

Ostalo je nejasno i kako je tužilaštvo uopšte podiglo optužni predlog protiv Vukojevića, a da prethodno nije saslušalo premijera i pitalo ga da li je osjećao strah, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela
62 pregleda 1 komentar(a)
Luka Vukojević, Foto: Savo Prelević
Luka Vukojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2016. 13:38h

Za 31. oktobar odloženo je suđenje Luki Vukojeviću, optuženom za ugrožavanje sigurnosti premijeru Milu Đukanoviću.

Osim premijera, koji se već godinu dana ne odaziva na pozive suda, danas na svom radnom mjestu nije bio ni sudija Nenad Vujanović, jer je bio na službenom putu.

Sudija je još 12. oktobra prošle godine odlučio da se 30. novembra iste godine sasluša šef Vlade, kako bi se izjasnio da li se osjećao ugroženo, ali se on nije pojavio ni na jednom zakazanom pretresu od tada.

Ostalo je nejasno i kako je tužilaštvo uopšte podiglo optužni predlog protiv Vukojevića, a da prethodno nije saslušalo premijera i pitalo ga da li je osjećao strah, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela.

Vukojević je u odbrani ranije tvrdio da je komentar zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije "Kuća od karata" i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome.

Njemu se sudi zbog komentara na tekst "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti", u kojem je naveo "Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite što vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako će okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju djecu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Bonus video: