Atletičari Mornara osmi u B grupi na juniorskom Kupu šampiona

77 pregleda 0 komentar(a)
AK Mornar juniori, Foto: Facebook
AK Mornar juniori, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.09.2016. 11:13h

Mladi atletičari Mornara su i ove godine nastupali na juniorskom Kupu šampiona Evrope grupa "B", održanom u portugalskj Leiriji.

U konkurenciji devet ekipa iz Holandije, Češke, Danske, Slovenije, Slovačke, Republike Irske, Izraela i Grčke, Barani su osvojili osmo mjesto.

"Naši juniori su nastupali u svih 19 disciplina koje su bile na programu i samo u skoku s motkom nismo osvojili poene" - kazali su za sajt ASCG iz barskog kluba.

"Najbolje pojedinačne rezultate je ostvario Božo Čobeljić, koji je bio drugi u disciplinama bacanje diska i bacanje kugle . Veoma dobar je bio kapiten ekipe Milan Nikolić osvojivši dva peta mjesta u disciplinama 200 i 400 metara. Peto mjesto je osvojio i Alen Beganović u disciplini bacanje kladiva. Dobre rezultate i osvajanje bodova su ostvarili Alan Ramdedović (100 m), Danijel Maljević (800 m), Ognjen Barać (1500 m), Dragan Stojanović (3000 m), Vlado Đurović (3000 stiplčez), Jovan Pejović (skok uvis), Edin Beganović (110 prepone i skok udalj), Luiđi Mazreku (400 prepone), Ajdin Kalamperović (trosko), Alen Beganović (bacanje koplja), kao i štafete 4x100 i 4x400 metara u kojima su nastupali Luiđi Mazreku, Ognjen Lutovac, Danijel Maljević, Milan Nikolić i Alan Ramdedović.

Sa ekipom su na takmičenju bili dr Aleksandar Vujičić i Božidar Ičević kao vođe tima, i treneri Bojana Đurković i Borko Poznanović . "Smatramo da je ovo uspješan nastup našeg kluba jer smo dokazali da možemo da se ekipno takmičimo sa šampionima zemalja koje su atletski mnogo jače od Crne Gore " - saopšteno je iz AK Mornara.

Bonus video: