Djetetu ne trebaju ljekovi, već majci novac?

Žena je medijima ranije saopštila da je njeno dijete operisano i da mu je nakon toga određen specijalan režim ishrane, zbog čega su mu potrebni i razni ljekovi koje nije u mogućnosti da obezbijedi
22 komentar(a)
Ljekovi (Novine)
Ljekovi (Novine)
Ažurirano: 23.09.2016. 05:24h

Podgoričanka T. L. navodno zloupotrebljava bolest djeteta, kako bi na prevaru uzela novac od sugrađana.

Ona je tim povodom pokrenula akciju prikupljanja sredstava prihvaćenu u dijelu javnosti, nakon čega su nadležni saopštili da za liječenje njenog dvomjesečnog sina nije potrebna pomoć.

Žena je medijima ranije saopštila da je njeno dijete operisano i da mu je nakon toga određen specijalan režim ishrane, zbog čega su mu potrebni i razni ljekovi koje nije u mogućnosti da obezbijedi.

Iz Kliničkog centra juče su se oglasili “povodom obraćanja javnosti posredstvom medija, T. L. iz Podgorice apelujući za pomoć koja joj je navodno neophodna za liječenje njenog dvomjesečnog sina.

“Dječak gospođe L. trenutno se nalazi na liječenju u Dječijoj hirurškoj klinici Kliničkog centra Crne Gore. Dijete je primljeno na Odeljenje pedijatrije, dana 8. 9. 2016. godine, u cilju kliničkog ispitivanja. Nakon sprovedenih svih neophodnih dijagnostičkih i konsultativnih pregleda, operisan je 19. 9. 2016. godine. U postoperativnom praćenju djeteta nijesu planirani nikakvi medikamenti niti poseban režim ishrane osim onoga koji je predviđen za starosnu dob djeteta”, piše u saopštenju Kliničkog centra.

Centar za socijalni rad Podgorica do juče niko nije obavijestio o mogućoj zloupotrebi dvomjesečne bebe, ali su iz te institucije poručili da će obići porodicu radi eventualne zaštite djeteta.

Njima se T. L. nije obraćala ni za pomoć, prije nego je medijima saopštila da ne može kupiti ljekove za dvomjesečnu bebu.

“Centar za socijalni rad nije do danas (do 16 časova) obaviješten niti ima bilo kakvu informaciju u vezi sa porodicom T. L. i njenim malodobnim djetetom. Takođe vas obavještavamo da će Centar po ovom saznanju preduzeti sve aktivnosti i obići porodicu radi zaštite djeteta i porodice”, odgovoreno je “Vijestima” iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ukoliko se dokaže da je zloupotrijebila dijete, nadležni imaju mogućnost da dvomjesečnu bebu smjeste u hraniteljsku porodicu ili ustanovu za nezbrinutu djecu.

Iz Uprave policije “Vijestima” je saopšteno da podgoričkom Centru bezbjednosti do juče nije podnijeta krivična prijava protiv T. L. zbog prevare.

Bonus video: