Klasika na Trgu nezavisnosti za kraj manifestacije

Koncert se realizuje pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport i Muzičkim centrom Crne Gore
2 komentar(a)
Crnogorski simfonijski orkestar
Crnogorski simfonijski orkestar
Ažurirano: 21.09.2016. 10:21h

Koncertom "Klasika na Trgu" Crnogorskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska, koji će biti održan večeras na Trgu nezavisnosti u 21 sat, biće zatvorena manifestacija "Podgoričko ljeto 2016".

Program koncerta će obuhvatiti najpopularnija djela klasične muzike: uvertira za operu "Ruslan i Ljudmila" Mihaila Ivanoviča Glinke, stavovi iz baleta "Uspavana ljepotica" i "Krcko Oraščić" Petra Iljiča Čajkovskog, kao i stavovi iz "Spartaka" i "Gajane" Arama Hačaturjana; "Mađarska igra" br. 5 Johanesa Bramsa, "Slovenska igra" br. 1 Antonjina Dvoržaka, "Igra" Borislava Tamindžića, "Farandola" iz orkestarkse svite "Arlezijanka" Žorža Bizea i "Crnogorske pjesme" koje je aranžirao crnogorski kompozitor Žarko Mirković.

Koncert se realizuje pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport i Muzičkim centrom Crne Gore.

Bonus video: