FESTIVAL EKOLOŠKOG FILMA

Kroz umjetnički impuls o zaštiti sredine

Tokom trajanja Festivala biće prikazano 75 filmova
0 komentar(a)
Žeđ kamenog mora, Foto: Screenshot (YouTube)
Žeđ kamenog mora, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.04.2019. 20:40h

U danilovgradskom Centru za kulturu juče je počeo Festival ekološkog filma “Green Montenegro International Film Fest”, koji se održava do 23. septembra.

Cilj festivala, kako navode organizatori, je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unapređenje znanja i informisanosti o ekologiji, kroz upoznavanje sa globalnim trendovima ka kojima Crna Gora teži.

Na programu Festivala su svjetski, regionalni i domaći filmovi na temu zaštite životne sredine, podijeljeni u tri kategorije - zaštita životne sredine, ekologija duše i turistički promo film.

Tokom trajanja programa biće prikazano 75 filmova, među kojima iz Crne Gore filmovi “Ostroga mi”, “Perast svjetlosti i svetosti”, dva o Ćehotini - “Planina” i “Rijeka Ćehotina”, “Pljevlja degradirani grad”, film o Cucima “Žeđ kamenog mora”, “Jadi rijeke Ibar”, film “Čuvari starih zanata” o očuvanim zanatima na Skadarskom jezeru. “Eoha” o pastiru usred krša Crne Gore, koji sa stadom komunicira kao sa ljudima, te film “Lud za tobom”, koji prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom “Komanski most”.

Organizatori i producenti festivala su Opština i Centar za kulturu Danilovgrad, Centar za multimedijalnu produkciju - CEZAM i Montenegrin Universal Theatre iz Podgorice. Detaljan program festivala možete pogledati OVDJE