Policajac najavio da će me upucati

U prijavi piše da je policajac na javnom mjestu i pred brojnim svjedocima kazao da će Kolašincu “biti potreban pancir”...
124 pregleda 14 komentar(a)
Policija, Foto: Savo Prelević
Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2016. 05:49h

Kolašinac I. T. podnio je osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv sugrađanina i službenika Odjeljenja bezbjednosti M. B., zbog “prijetnji, ugrožavanja sigurnosti i bezbjednosti, udruživanja i podstrekivanja na krivično djelo”.

U prijavi piše da je policajac nedavno na javnom mjestu i pred brojnim svjedocima kazao da će “I. T. biti potreban pancir”.

“Zbog toga što je M. B. izgovorio na javnom mjestu, ne libeći se da time da do znanja da će neko iskoristiti vatreno oružje prema meni, odnosno najavio je da ću biti upucan, osjećam se ugroženim i strahujem za svoj život. Takođe, s obzirom na to da se radi o krivičnom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, molim nadležno tužilaštvo da reaguje što hitnije po mojoj prijavi”, piše u prijavi Kolašinca.

On policajca sumnjiči i da je “konstruktor krivične prijave” protiv njega.

Navodi da je tu prijavu podnijela treća osoba, a da je sastavljena od gnusnih laži.

“Sve je rađeno kako bi mi se nanijela šteta, odnosno kako bih bio lišen slobode... Takođe, dodajem da imam saznanje da mi se sprema sačekuša, o kojoj se uveliko priča po gradu, pa bi tužilaštvo trebalo da utvrdi ko i šta sprema protiv mene i ko stoji iza tih monstrouznih konstrukcija, a uzimajući u obzir da je od strane imenovanog navedeno da će mi trebati pancir”, napisao je I. T.

On tužioca podsjeća da je M. B. službeno lice koje duži vatreno oružje i konstatuje da je do sada već u više navrata prekoračio službena ovlašćenja, odnosno upotrijebio prekomjernu silu prema određenim građanima.

“Što je u pojedinim slučajevima utvrdila i Unutrašnja kontrola za rad policije, te su mu izrečene disciplinske sankcije”.

Bonus video: