Saslušan Igor Božović, jedan od šefova kavačkog klana

On je tužiocima odgovarao na pitanja o navodnoj povezanosti sa devetoro uhapšenih u akciji razbijanja kotorskih kriminalnih klanova - pomoćnikom komandira kotorske policije Zlatkom Samardžićem, Podgoričanima Stefanom Brnovićem i Đerđom Camajem, Kotoranima Goranom Ljubatovićem, Aleksandrom Bogdanović, Nikolom Andrić, Igorem Andrić, Tripom Moškovim i Ilijom Dedovićem
420 pregleda 13 komentar(a)
SAJ Kotor, Foto: Filip Roganović
SAJ Kotor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.09.2016. 19:25h

Robijaš Igor Božović, jedan od šefova kavačkog kriminalnog klana iz Kotora saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu.

On je tužiocima odgovarao na pitanja o navodnoj povezanosti sa devetoro uhapšenih u akciji razbijanja kotorskih kriminalnih klanova - pomoćnikom komandira kotorske policije Zlatkom Samardžićem, Podgoričanima Stefanom Brnovićem i Đerđom Camajem, Kotoranima Goranom Ljubatovićem, Aleksandrom Bogdanović, Nikolom Andrić, Igorem Andrić, Tripom Moškovim i Ilijom Dedovićem.

Tog Kotoranina i njegovog sugrađanina Slobodana Kašćelana koji je u bjekstvu, istražitelji su označili šefovima grupe uhapšene u Kotoru. Kašćelan je ranije za "Vijesti" negirao da je šef kavačkog klana.

Na “kotorski” predmet glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić stavio je oznaku tajnosti, zbog čega danas nije bilo moguće dobiti zvanične podatke o saslušanju Božovića.

Božović je otac Kotoranina Vladimira Božovića koji je 12. septembra izbjegao hapšenje. Tužilaštvo je izdalo nalog za njegovo i hapšenje Kašćelana, braće Aleksandra i Igora Đurišića, Miloša Radonjića, Siniše Vlahovića i Davora Prelevića.

Viši sud u Podgorici na zahtjev tužilaštva odredio je uhapšenima u akciji u Kotoru pritvor do 30 dana.

U akciji pod vođstvom specijalnog policijskog odjeljenja, 12. septembra uhapšeni su pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić, Podgoričanin Stefan Brnović, Kotorani Goran Ljubatović, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović, Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripo Moškov i Ilija Dedović.

Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić se sumnjiči da je duže članovima kriminalnog klana iz Kotora odavao tajne policijske informacije, zbog čega su Kavčani uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Bonus video: