Sedam mečeva na turniru Grand fight Montenegro

Cijena ulaznica kreće se od pet do 40 eura, a mogu se kupiti u Sporstkom centru Nikšić i svim prodajnim mjestima butika Olimpic.
2 komentar(a)
Grand fight Montenegro, Foto: Prcentar.me
Grand fight Montenegro, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 03.09.2016. 10:20h

Prvi međunarodni turnir mješovitih borilačkih vještina "Grand fight Montenegro", tokom kojeg će biti organizovano sedam mečeva, biće održan 8. septembra u Sportskom centru Nikšić, saopštio je organizator, Grand sport central firma.

Generalni direktor Dmitrij Karpov kazao je da će prvi meč biti između djevojaka iz Rusije i Ukrajine, u kategoriji 62 kilograma.

„Druga boorba biće između Rusije i Turske, između Vjačeslava Borčeva i Mukreme Gullera iz Turske, kategorija do 70 kilograma i održaće se u kategorji kik boksa. Borba je veoma ozbiljna, oba kik boskera su šampioni svijeta“, rekao je Karpov u PR Centru.

Nakon toga će, kako je najavio, uslijediti tri meča iz profesionalnog boksa.

„U super teškoj kategoriji biće meč između između Rusa Evgenija Orlova i Toma Vlaovića iz Srbije. Visina Orlova je 2 metra i 15 centimetara, a težina 155 kilograma. Očekujemo da će ova borba biti veoma znimljiva“, kazao je Karpov.

Kako je istakao, na turniru će biti i crnogorskih sportista.

„Biće meč u kik boksu, u kategoriji 84 kilograma, između Mensura Murića iz Crne Gore i Predraga Jeftića iz Srbije“, precizirao je Karpov.

Glavni meč je za titulu šampiona svijeta u MMA kategorji, između Rusa Ivana Kazačenka i Španca Cezara Alonsa.

On je kazao da će tokom turnira nastupiti grupa Who See.

Direktorica Grand sport centrala za Crnu Goru, Violeta Stevović, kazala je da je organizacija događaja protekla u najboljem redu.

„Nije bilo lako u ovom vremenu sve to postići, ali smo sve uspjeli što smo zamislili. Interesovanje je veoma veliko. Svakodnevno primamo mnogo poziva, prodaja karata ide dobro i pozvala bih sve građane da dođu i uživaju u velikom spektaklu“, istakla je Stevović.

Ona je kazala da se cijena ulaznica kreće od pet do 40 eura, a mogu se kupiti u Sporstkom centru Nikšić i svim prodajnim mjestima butika Olimpic.

Predstavnik firme Plot media, koja je informacioni partner firme Grand sport central, Aleksandar Plotnikov, kazao je da su zajedno sa tom firmo planirali zajednički projekat u Crnoj Gori.

„To će biti televizijski "reality show", gdje će dolaziti međunarodni sportisti iz Tuske, Srbije, Rusije, Tajlanda i drugih država. Na kraju septembra smo planirali realizaciju projekta“, najavio je Plotnikov.

On je rekao da su sklopili dobru saradnju sa kanalima Eurosport, Arenasport, koji će, kako je naveo, preuzeti te emisije.

Na pitanje novinara da li će se Grand fight Montenegro tradicionalno održavati svake godine, Karpov je kazao da se nada da hoće.

„Nama je prijatno u Crnoj Gori i naišao sam na dobar prijem ovdje. Ako to bude važno za Crnu Goru, mi ćemo nastaviti da podržavamo ovaj događaj“, istakao je on.

Bonus video: