Vušurović primio šahiste

80 pregleda 0 komentar(a)
Vušurović i šahisti, Foto: Uprava za mlade i sport
Vušurović i šahisti, Foto: Uprava za mlade i sport
Ažurirano: 31.08.2016. 15:27h

Učešće crnogorskih šahista na šahovskoj olimpijadi u Bakuu još jedna je potvrda dobrog rada Saveza i takmičara, kazao je direktor Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović.

On je danas povodom učešća na tom takmičenju primio predstavnike Šahovskog saveza Crne Gore.

Vušurović je poželio selektorima da se iz Bakua vrate sa dobrim rezultatom i da dostojno reprezentuju Crnu Goru.

"Želim da na najvećoj šahovskoj smotri dostojno reprezentujete Crnu Goru i da popravite dosadašnji rejtig. Biće to još jedno dobro iskustvo za mlade takmičare od kojih u budućnosti očekujemo dobre rezultate",kazao je Vušurović.

U ženskom dijelu turnira učestvovaće 142. reprezentacije, a Crnu Goru će predstavljati Aleksandra Milović (prva tabla), Tijana Blagojević (druga tabla), Marija Stojanović (treća tabla), Nataša Krpović (četvrta tabla) i Lidija Blagojević (peta tabla).

Selektorka ženske reprezentacije Dušanka Jovićević kazala je da je crnogorska reprezentacija trenutno 41. na svijetu.

"Idemo u Baku da pokušamo da održimo rejting. Potajno se nadamo da možemo da poboljšamo naš plasman i sigurna sam da će djevojke dati sve od sebe kako bi postigli taj cilj. Ekipa je spremna za napor koji je čeka jer će igrati punih 11 kola", kazao je Jovićević.

U muškom dijelu turnira igraće rekordnih 182 reprezentacije, a Crnu Goru predstavljaće Nikola Đukić (prva tabla), Dragan Kosić (druga tabla), Dragiša Blagojević (treća tabla), Luka Drašković(četvrta tabla) i Blažo Kalezić(peta tabla).

Selektor muške ekipe Milan Draško kazao je da bi volio da crnogorski šahisti ponove uspjeh iz 2008. godine kada je u Drezdenu osvojeno 26. mjesto.

"Naš cilj je da popravimo rejting koji imamo. Biće to težak zadatak obzirom da će se u Azerbejdžanu pojaviti rekordan broj ekipa. Mi smo trenutno 50. na svijetu, ali smatram da ekipa može ponoviti uspjeh sa olimpijade u Drezdenu kada smo zauzeli 26. mjesto. Biće to najkvalitenija olimpijada ikad održana jer je Azerbejdžan šahovska sila iz koje je potekao Gari Kasparov", rekao je Draško.

Bonus video: