Kusovac: Neću Đukanovića da opterećujem tim glupostima

Iz DF-a saopštili da će Pavlović DPS-u odgovoriti na sjednici Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, koja će se održati 30. avgusta
90 pregleda 116 komentar(a)
Aco Đukanović, Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Aco Đukanović, Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2016. 17:38h

Specijalno državno tužilaštvo nije juče odgovorilo na pitanja da li u nalazu koji im je dostavljen piše da iza ubistva urednika Dana Duška Jovanovića stoje premijer Milo Đukanović i njegov brat Aco.

Tu informaciju na svom Fejsbuk profilu ranije je objavio poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović.

Komentar na Pavlovićeve optužbe juče nije bilo moguće dobiti ni od predsjednika Vlade. Na pitanja “Vijesti” povodom optužbi Pavlovića nije odgovorio ni Aco Đukanović.

Šef Vladinog biroa za odnose sa javnošću, Srđan Kusovac, juče je “Vijestima” odgovorio da Đukanovića ne želi da opterećuje “tim glupostima”.

“Tim glupostima neću opterećivati predsjednika Vlade. Izjava je takva da pretpostavljam da autor nije uzeo redovnu terapiju”, odgovorio je Kusovac na pitanje kako Đukanović komentariše navode poslanika DF-a da on i njegov brat Aco Đukanović “stoje iza ubistva Jovanovića”.

Pavlović je prije tri dana saopštio da je tužilaštvu krajem marta predat nalaz nezavisne istrage koji pokazuje da su Đuzepe Đordano i još dva italijanska mafijaša likvidirala Jovanovića. Tada je saopštio i da u tom nalazu pišu imena naručilaca ubistva, finansijera i osobe koja je unajmila ubice, obezbijedila logistiku i dogovorila Jovanovićevu likvidaciju.

Iz DPS-a, na čijem je čelu Đukanović juče su saopštili da je Pavlovićeva izjava pucanj u slobodu, istinu i demokratiju u Crnoj Gori.

Oni su pozvali tužilaštvo da reaguje, ističući da “sramotnim optužbama nedostojnog političara Koče Pavlovića na račun predsjednika DPS-a i njegove porodice, DF nastavlja svoju prljavu predizbornu kampanju u kojoj se, očigledno, neće libiti bilo kakve laži”.

“Pavlović je morao uz optužbe da iznese materijalne dokaze za svoje tvrdnje. Njegovo histerično apstinencijalno bunilo ga uvodi u opasnu zonu laganja, obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti, što prema zakonima ove i svih demokratskih država povlači krivičnu odgovornost”, saopšteno je juče iz DPS-a.

Iz DF-a su nakon toga saopštili da će Pavlović odgovoriti na sjednici Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, koja će se održati 30. avgusta.

“Na izborima 16. oktobra DF i DPS će odmjeriti snage i mi ćemo iz te političke borbe izaći kao pobjednici”, poručili su DPS-u iz DF-a.

“Naravno da će Pavlović govoriti u Skupštini o lažnim i glupavim tvrdnjama koje je danas iznio”, odgovorili su im nakon toga iz Đukanovićeve partije.

Dodali su da poslanik DF-a neće govoriti samo u Skupštini, već i pred Tužilaštvom i crnogorskim sudovima: “Svojom voljom ili pod pritiskom onoga što se zove zakon, pa kako god mu odgovara.”

Poručili su da “kao ni prethodni, neće uspjeti ni ovaj pokušaj DF-a da spinuje priču u suprotnom pravcu”.

“Sramotno je što se Pavlović i DF služe imenom ubijenog vlasnika jednog medija u svojoj prljavoj predizbornoj kampanji”, poručili su iz DPS-a.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. nakon što je izašao iz redakcije, a istražitelji do danas nijesu otkrili ko je ispalio smrtonosne hice.

Za učešće u ubistvu do sada je optužen jedino Podgoričanin Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 19 godina zatvora.

Bonus video: