SRAMNO PONAŠANJE VRHUNSKOG PLIVAČA

Lohti se izvinjava zbog laži o pljački u Riju

„Trebalo je da se ponašam mnogo odgovornije i zbog toga se izvinjavam svojim kolegama iz tima, navijačima, drugim takmičarima, sponzorima i domaćinima ovog veličanstvenog događaja”, naveo je Lohti
3 komentar(a)
Rajan Lohti, Foto: Reuters
Rajan Lohti, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2016. 18:07h

Američki plivač i olimpijac Rajan Lohti, koji je lagao da su on i njegove kolege opljačkani tokom Olimpijskih igara u Riju, uputio je danas izvinjenje zbog svog ponašanja.

„Trebalo je da se ponašam mnogo odgovornije i zbog toga se izvinjavam svojim kolegama iz tima, navijačima, drugim takmičarima, sponzorima i domaćinima ovog veličanstvenog događaja”, naveo je Lohti u saopštenju objavljenom na Tviteru i Instagramu.

Olimpijski komitet SAD izvinio se ranije danas narodu Brazila zbog ponašanja četvorice američkih plivača za koje se ispostavilo da su lagali da su bili žrtve pljačke uz prijetnju oružjem.

Komitet je potvrdio da je jedan od plivača počinio djelo vandalizma u toaletu na jednoj benzinskoj pumpi, kao i da su plivači platili štetu.

„Ponašanje ovih takmičara je neprihvatljivo i ne predstavlja vrijednosti američkog tima”, ističe se u sinoć objavljenom saopštenju Olimpijskog komiteta SAD.

Brazilska policija je prethodno objavila da je američki plivač Rajan Lohti izmislio priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz prijetnju vatrenim oružjem.

Zvaničnik policije je za AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom, u nedjelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gdje se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan. Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu dali nešto novca i otišli.

Konger i Benc, koji su spriječeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji su priznali da je priča o pljački izmišljena.