Rusija skinula Norvešku sa trona

Tragičarka je bila Kamila Herem, koja je 10 sekundi prije kraja produžetka pokušala da sa lijevog krila lobuje Viktoriju Kalinjinu, ali je lopta prošla pored stative
95 pregleda 8 komentar(a)
Rukometašice Rusije, Foto: Reuters
Rukometašice Rusije, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2016. 01:51h

Drugi put u posljednje četiri godine rukometašice Norveške su izgubile status vlasnika sve tri najvažnije krune, i to na isti način kao te 2012 - poslije produžetaka.

Ono što je uradila Crna Gora nakon 80 minuta finala Evropskog prvenstva u Srbiji, ponovile su Ruskinje, koje su poslije 70 minuta atomskog rukometa savladale Skandinavke sa 38:37.

Tragičarka je bila Kamila Herem, koja je 10 sekundi prije kraja produžetka pokušala da sa lijevog krila lobuje Viktoriju Kalinjinu, ali je lopta prošla pored stative.

Uslijedilo je neopisivo slavlje Ruskinja, koje nisu mogle da vjeruju da su pobijedile, i velika tuga Norvežanki...

Rusija je imala pobjedu u rukama i u regularnom toku, jer je 18 sekundi prije kraja Jekaterina Iljina realizovala sedmerac za 31:30, ali je pet sekundi prije posljednje sirene izjednačila Hajdi Loke.

Iljina je i 31 sekundu prije kraja produžetka iskoristila penal, Norveška je opet napravila akciju za zicer, ali je nova rukometašica Vardara promašila tek drugi put iz osam pokušaja.

Vladljena Babrovnjikova je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa osam golova, jednim više od Darje Dmitrijeve. Kalinjina je odbranila devet, a Tatjana Jerohina sedam šuteva.

Nora Merk je predvodila Norvešku sa 14 pogodaka (pola iz sedmeraca), Kari-Alvik Grimsbo je zaustavila 11, a Katrine Lunde četiri šuta, od čega tri sedmerca.

Ruskinje će u finalu igrati sa Francuskom, koja je takođe nakon velike borbe savladala Holandiju sa 24:23.

Bonus video: