Uhapšena Ema Đuhić: Kokain u gaćicama za provod na jahti

Đuhićeva je 2013. godine, na kongresu mladih Liberalne partije predložena za potpredsjednicu. Već sljedeće godine saopštila je da je napustila LP i prešla u DPS
1285 pregleda 0 komentar(a)
Ema Đuhić Željka Rolović, Foto: Facebook
Ema Đuhić Željka Rolović, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.08.2016. 06:50h

Podgoričanka Ema Đuhić (24) uhapšena je juče u tivatskoj marini Porto Montenegro, nakon što je policija kod nje pronašla kokain.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” pretresom Đuhićeve policija je u njenom donjem vešu pronašla sedam pakovanja kokaina, ukupne količine 7,5 grama.

Granična policija tada je privela i Kotoranku Željku Rolović (39), Vanu Simić (22) iz Loznice, Aleksandru Radojević (26) iz Beograda i Marka Lušića (30) iz Zagreba, koji su bili u društvu sa Đuhićevom.

Osim Đuhićeve, nakon saslušanja svi su pušteni na slobodu.

Izvor “Vijesti” iz istrage kazao je da je policija imala dojavu da će ta ekipa unijeti kokain na jahtu “Aphrodite”.

Pretresom petorke policija je od Đuhićeve oduzela materiju za koju se sumnja da je kokain.

“O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su preduzeli dalje službene mjere i radnje u ovom predmetu. Preliminarna analiza materije koja je pronađena kod E.Đ. je pokazala da se radi o kokainu, te je stoga E.Đ. lišena slobode zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Đuhićeva je 2013. godine, na kongresu mladih Liberalne partije predložena za potpredsjednicu. Već sljedeće godine saopštila je da je napustila LP i prešla u DPS.

Đuhićeva i Rolovićeva u januaru su uhapšene u Budvi nakon što je policija kod njih pronašla 13 grama marihuane. Tužilac se tada izjasnio da nisu počinile krivično djelo, zbog čega ih je policija pustila na slobodu i prekršajno gonila zbog posjedovanja droge.

Rolovićeva je hapšena u avgustu prošle godine zbog sumnje da stoji iza organizovanog lanca prostitucije, odnosno da je za klijentelu sa dubokim džepom podvodila na desetine atraktivnih djevojaka iz Crne Gore i država u okruženju.

Policija je tada tvrdila da je Rolovićeva pružanje seksualnih usluga ugovarala i organizovala u hotelima, privatnim smještajima, plovilima...

U novembru 2015. godine sa tužilaštvom je potpisala sporazum o priznanju krivice.

Jahta na koju je petočlana ekipa krenula plovi pod zastavom Kajmanskih ostrva.

Par sati nakon policijske akcije, jahta je u 14:45 isplovila iz Porto Montenegra prema Hrvatskoj.

Tom jahtom gazduje kompanija “Northrop & Johnson”, koja je iznajmljuje za 120.000 eura sedmično.

Jahta može da primi 10 putnika, ima jednu veliku, dvije VIP i dvije obične kabine.

Bonus video: