Osumnjičen da je prevarom oštetio dva lica za 150 hiljada eura

M.R. je 2011. godine prodao S.K. stambeni prostor u Ulcinju površine 290 metara kvadratnih za 100 hiljada eura, iako je prethodno pravo vlasništva na predmetnom prostoru, shodno drugom ugovoru o prodaji, prenio na treće lice
1 komentar(a)
novac, plata, Foto: Shutterstock.com
novac, plata, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.08.2016. 14:13h

Policija je podnijela Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv M.R. (46), iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je, na štetu dva lica, počinio krivično djelo prevara u produženom trajanju, kojim je protivpravno pribavio 150 hiljada eura.

Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je M.R, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveo u zabludu S.K. iz Prištine kojeg je oštetio za 100 hiljada eura i S.Ć. iz Ulcinja kojeg je oštetio za 50 hiljada.

M.R. je 2011. godine prodao S.K. stambeni prostor u Ulcinju površine 290 metara kvadratnih za 100 hiljada eura, iako je prethodno pravo vlasništva na predmetnom prostoru, shodno drugom ugovoru o prodaji, prenio na treće lice.

"M.R, sumnja se, nije S.K. obeštetio za novčani iznos od 100 hiljada EUR koji je od njega preuzeo prilikom kupoprodaje predmetne nepokretnosti", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Kako se navodi, sumnja da je M.R. na isti način oštetio S.Ć, od kojeg je preuzeo 50 hiljada EUR na ime cijene prodaje zemljišta površine 462 metara kvadratnih u Ulcinju.

Bonus video: