Herceg Novi: Predsjednik Filip Vijanović otvorio galeriju “Novi to sam ja”

Vujanović je podsjetio da su se u promociju uključili Tivat i prijestonica Cetinje “prepoznajući i svoj interes u njemu”, a da su projekat takođe podržali , susjedni gradovi Dubrovnik i Trebinje
66 pregleda 6 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Slavica Kosić
Filip Vujanović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.08.2016. 19:57h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović otvorio je večeras u centru Herceg Novog galerijiu “Novi to sam ja”, koja je dio projekta kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

“Projekat Evropske prijestonice kulture Herceg Novog 2021. godine vidim kao šansu da se valorizuju vrijednosti kulture Herceg Novog, bogata kulturna baština i vrijedne institucije kulture Novog i važne manifestacije kulture koje ovaj grad ima, ali isto tako da se valorizuje vrijednost Boke, prepoznate u međunarodnoj zajednici i ukupne vrijednosti Crne Gore”, kazao je Vujanović.

On je podsjetio da su se u promociju uključili Tivat i prijestonica Cetinje “prepoznajući i svoj interes u njemu”, a da su projekat takođe podržali , susjedni gradovi Dubrovnik i Trebinje.

“Otvaranje Galerije nam je mnogostruko važno. Ne samo zato što je u pitanju prvenstveno kultura, već što očekujemo da nam upravo ove dugoročne razvojne strategije grada donesu znatne društvene i privredne dobrobiti”, kazala je predsjednica Opštine Nataša Aćimović..

Projekat Herceg Novi –Evropska prijestonica kulture 2021, pokrenut je prije godinu ipo, a sada je dospio do finala najvećeg evropskog kulturnog projekta . Podršku na tom putu putu dali su i gradovi Boke Kotorske - Tivat, Kotor i Budva. Projekat ima i nacionalnu podršku - Vlade Crne Gore i Predsjednika države. U finalnoj fazi projektni partneri su Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Bar i Ulcinj.

U Galeriji je otvorena izložba Mine Radović. Dragan Karlo Đorđević predstavio9 je himnu projekta Herceg Novi 2021 - Moj grad, kao i novi CD „Carlo sings standards“.

Bonus video: