Koji NBA igrač je plivao brže od Felpsa?

Kris Hamfris, koji je kao desetogodišnjak pobjeđivao ne samo Felpsa, već i Rajana Lohtija i Milorada Čavića, takođe velike asove plivanja
194 pregleda 5 komentar(a)
mAJKL Felps, Foto: Reuters
mAJKL Felps, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2016. 03:23h

Majkl Felps u Riju je osvojio 23. zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, oprostio se u velikom stilu, postavio standarde koje će teško neko dostići, makar u bliskoj budućnosti.

Felps je od prvih zaveslaja u bazenu bio „projektovani“ šampion, ali su se, nakon njegovog nevjerovatnog uspjeha, pojavili dokazi da neprikosnoveni plivački šampion nije bio nepobjediv od početka karijere.

Bolji i brži od njega bio je NBA košarkaš Kris Hamfris, koji je kao desetogodišnjak pobjeđivao ne samo Felpsa, već i Rajana Lohtija i Milorada Čavića, takođe velike asove plivanja.

Hamfris, trenutno igrač Atlante sa 14-godišnjim iskustvom u najjačoj ligi na svijetu, čak je donedavno bio vlasnik američkog rekorda na 50 metara slobodnim stilom u kategoriji do 18 godina, a postavio ga je kada je imao svega 12.

„Odrastao sam u eri Majkla Džordana i kada sam vidio kako on igra košarku poželio sam da treniram. Bilo mi je teško u početku, jer sam bio uspješan u plivanju, ali sam zavolio košarku i sada mi nije žao. Ipak, pomislim nekad šta bi bilo da sam ostao u bazenu“, kazao je nedavno Hamfis.

Kao košarkaš ostvario je samo solidnu NBA karijeru. Izabran je kao 14. na draftu 2004. godine, kada je Felps osvojio prve olimpijske medalje.

Hamfris u karijeri ima prosjek od 6,8 poena i 5,5 skokova, a široj javnosti je, ipak, poznatiji kao bivši momak starlete Kim Kardašijan.

Bonus video: