Puig oduvala Mugurusu

Endi Marej i Rafael Nadal su lako prošli do osmine finala - Britanac je prepustio četiri gema Huanu Monaku (6:3, 6:1), a Španac dva više Andreasu Sepiju (6:3, 6:3)
0 komentar(a)
Monika Puig, Foto: Reuters
Monika Puig, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2016. 20:47h

Poznato je šest četvrtfinalistkinja olimpijskog turnira i na letimičan pogled se vidi ko je uljez - Moniga Puig.

Teniserka iz Portorika je priredila najveću senzaciju dosadašnjeg toka ženskog singla u Rio de Žaneiru, jer je poput furije oduvala Garbinje Mugurusu (6:1, 6:1).

Četvrta igračica svijeta je bila potpuno nemoćna pred naletima 22-godišnjakinje koja je 34. na WTA listi. Mugurusa je od sedam gemova na svoj servis osvojila samo jedan!

„Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri, a još veća je važnost što sam je ostvarila na Olimpijskim igrama. U oblacima sam, ne mogu da vjerujem da se ovo dešava”.

„Pokazala sam cijelom svijetu da je Monika Puig stupila na scenu. Uvijek sam bila tu negdje, ali nisam bila konstantna, a sada jesam. Želim medalju i učiniću sve da je osvojim”, rekla je simpatična Portorikanka.

Na putu ka polufinalu je čeka igračica koja je dva mjesta bolja od nje na WTA listi, Laura Zigemund. Njemica je bila bolja od Kirsten Flipkens (6:4, 6:3).

U četvrtfinalu će se sudariti i Medison Kiz i Darja Kasatkina.

Amerikanka je bila bolja od Karle Suares-Navaro (6:3, 3:6, 6:3), a Ruskinja od Sare Erani (7:5, 6:2).

Petra Kvitova je srušila Jekaterinu Makarovu (4:6, 6:4, 6:4) i čeka pobjednicu meča Serena Vilijams - Jelina Svitoljina, a Johana Konta je nastavila seriju sjajnih rezultata pobjedom nad Svetlanom Kuznjecovom (3:6, 7:5, 7:5).

U muškoj konkurenciji su igrači stigli tek do osmine finala.

Iznenađenje je priredio Jevgenij Danskoj pobjedom nad Davidom Fererom (3:6, 7:6, 7:5), a Endi Marej i Rafael Nadal su lako prošli - Britanac je prepustio četiri gema Huanu Monaku (6:3, 6:1), a Španac dva više Andreasu Sepiju (6:3, 6:3).

Bonus video: