Porodica sama istražuje udes: Bolje da ne ćutite, znamo ko je vozio

Vujovići kažu da imaju saznanja da nadležni organi pokušavaju da “prebace svu krivicu na Boljevića” kako bi prikrili vozača “megana”
275 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajna nesreća Milenko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Saobraćajna nesreća Milenko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.08.2016. 06:17h

Ćutanje nadležnih državnih organa o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo tridesetdvogodišnji Milenko Vujović predstavlja dodatni teret i očaj unesrećenoj porodici.

To je u otvorenom pismu Upravi policije, državnom tužilaštvu, Ministarstvu pravde i crnogorskoj javnosti napisala punomoćnica porodice Vujović, advokatica Tatjana Pavličić.

Ona je objasnila da je porodica Vujović saznala da državni organi čine i da su već počinili “nezakonite i nečasne radnje sa jednim jedinim ciljem - da se sva krivica prebaci na Boška Boljevića, jer su samo njemu odredili pritvor i pored činjenice da je vinovnik nesreće treća osoba koja je na slobodi, čiji se identitet i učešće u saobraćajnoj nesreći kriju i pored mnoštva svjedoka i dokaza”, napisala je Pavličić.

Vujović je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći 29. jula, a dva dana kasnije preminuo je na Odjeljenju intenzivne njege. Bio je suvozač u Boljevićevoj “mazdi”.

Porodica nije dobila zvanične podatke o udesu, zbog čega su odlučili da sami istraže nesreću.

“Činjenica je da je to treće lice, vozač “renoa megan”, pri stravičnoj brzini udario u vozilo kojim je upravljao Boljević i da je pokojni Vujović bio na mjestu suvozača i smrtno stradao”, kazala je Pavličićeva dodajući da se u Crnoj Gori ništa ne može sakriti, pa ni ko je vozio “megan”.

Ona tvrdi da je porodica Vujović došla do “značajnih neoborivih materijalnih dokaza koji ukazuju da je devetnaestogodišnji M. Đ. iz Podgorice vozio “megan” koji je učestvovo u saobraćajnoj nesreći”.

“Nadležni državni organi ćute, kriju i prikrivaju sredstvo izvršenja djela, lice i način, tako što su dokaze odmah uklonili sa lica mjesta i brzom intervencijom službi 'sprali' tragove krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja sa smrtnim ishodom. Bolna je činjenica da porodica M. Đ. ni na jedan način nije pokazala dozu brige i kajanja što je njihov član prouzrokovao smrt mladog čovjeka, pa nisu našli za shodno da odaju poštovanje pokojnom Milenku, što je stari crnogorski običaj, već saučestvuju u nezakonitim i nemoralnim radnjama policije i tužioca, želeći zajedno da izbrišu postojanje drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći”, napisala je Pavličićeva u pismu.

Ona je u ime porodice pozvala M. Đ. da se sam javi policiji i tužiocu i ispriča im istinu o udesu.

“Porodica obavještava nadležne da će učiniti sve da se istina o događaju utvrdi do najsitnijeg detalja, na zakonom propisan način i da će svako da odgovara za svoje postupke, pa i ovaj 'ušuškani sin' koji je i sam zadobio povrede u predmetnom događaju. Porodica će procesuirati sva lica koja su učestvovala u skrivanju događaja ako se utvrdi da je bilo i najmanjih zloupotreba u postupanju ovlašćenih službenika policije i nadležnog tužioca”, piše u pismu.

Bonus video: