"Talas" poklopio deset Cetinjana

Policija provjerava automobile Cetinjana koje su označili kao bezbjednosno interesantna lica...
372 pregleda 24 komentar(a)
Zgrada cetinjske policije, Foto: Vladimir Otašević
Zgrada cetinjske policije, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 27.07.2016. 10:21h

Cetinjska policija provjerava 10 vozila oduzetih Cetinjanima, od kojih su većina u njihovim evidencijama upisana kao bezbjednosno interesantna lica (BIL), rečeno je nezvanično “Vijestima” iz policije.

“Automobili su oduzeti u periodu od 1. juna do 1. jula i još su na provjeri. Provjere regularnosti biće završene u zakonom predviđenom roku”, kazao je izvor iz policije.

Pojasnio je da taj rok ne može biti duži od tri mjeseca.

Isti izvor ispričao je da su cetinjski inspektori privremeno oduzeli automobile i motocikl od deset osoba “poznatih po vršenju krivičnih djela - neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet narkotika, zelenašenja, nasilničkog ponašanja, bombaških napada”...

Policija provjerava da li je regularna “tojota lend kruzer”, registarskih oznaka - CT-AK279, oduzeta od Luke Špadijera.

Na provjeri su i “micubiši pajero” (PG-FG458) privremeno oduzet od Nikole Ćupića i “mazda” Luke Đurišića.

Među privremeno oduzetim vozilima je i motocikl “jamaha”, bez registarskih oznaka, koji je u vlasništvu Vasilija Vujovića.

Vujović je bio akter nekoliko vatrenih obračuna u crnogorskoj prijestonici.

Bez “tojote ajgo” privremeno je ostao Dragan Rudović. Rudović je hapšen 2012. godine zbog bombaškog napada nedaleko od popularne diskoteke “Top Hil” iznad Budve...

Sagovornik “Vijesti” pojašnjava da su bezbjednosno interesantna lica oni koje javna i tajna policija drže na oku i o kojima prikupljaju podatke. Na toj listi najčešće su povratnici u vršenju krivičnih djela i njima bliske osobe.

Cetinjska policija i prošle godine je provjeravala automobile sugrađana označenih kao BIL. U toku 2015. prema podacima “Vijesti” provjerena su 23 automobila.

Četiri automobila na provjeri regularnosti oduzeta u policijskoj akciji “Auto plac”

Pored akcije “Talas”, cetinjska policija, prema podacima “Vijesti”, sprovela je i akciju “Auto plac”. Izvor iz policije pojasnio je da ta akcija ne tretira one koje javna i tajna policija drži na oku i o njima prikuplja podatke.

U akciji “Auto plac” privremeno su, zbog provjere, oduzeta četiri vozila.

Među njima su “audi Q5” Pavla Mirovića, “VW fejton”, bez registarskih oznaka, privremeno oduzet od Dušana Vujovića i “golf 5” od Marka Kokotovića. Provjeravan je i automobil mercedes “E klase” (BD AV 395) vlasnika Ratka Jovanovića, ali je policija utvrdila da je sa tim vozilom sve u redu i ono je vraćeno vlasniku.

Bonus video: