Pozorište je igra, a igra je prozor u svijet

Ni ovogodišnji Korifej neće biti takmičarskog karaktera
0 komentar(a)
korifej
korifej
Ažurirano: 22.07.2016. 11:34h

Međunarodni festival alternativnog teatra KORIFEJ # 3, počeće danas predstavom za djecu “Veseli klovnovi” kolašinskih „Ljubičica“. Festival, u čijoj organizaciji učestvuju, pored Kolašinskog pozorišta, Opština, Turistička organizacija, Centar za kulturu, Društvo prijatelja Kolašina i Vojska Crne Gore trajaće do do 21. avgusta.

Festival će ugostiti pozorišne ansamble iz Francuske, Švedske,Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BIH, Srbije i Crne Gore. Publika će imati priliku, pored 18 komada za odrasle, da vidi i pet predstava za djecu, a biće održana i radionica za najmlađe koju će voditi glumica Anđelija Rondović. Radionicu ambijentalnog teatra vodiće Ferid Karajica, a radionicu naslovljenu “Maske i zombiji” Cvetin Aničić. U okviru trećeg Korifeja, biće upriličena četiri ulična performansa i projekcije 11 studentskih filmova na inicijativu režisera, prof. Ni kole Vukčevića, koji je i specijalni gost festivala.

“Prednost festivala je”, kaže Zoran Rakočević, koji je selektor najvećeg dijela programa, “i to što se njegovo održavanje poklapa sa još dvije manifestacije značajne za Kolašin - tango kampom i manifestacijom 'Udahni Kolašin'. Ni ovogodišnji Korifej neće biti takmičarskog karaktera. Povedeni lošim iskustvima na lošim festivalima u Crnoj Gori nijesmo htjeli da festival bude takmičarskog ka raktera. Čak nije ni veliki finansijski izdatak formirati žiri, ali, smatramo da nam to nije potrebno”, kaže Rakočević.

Moto ovogodišnjeg festivala je “Kolašin je pozorišni grad, pozorište je igra, a igra je prozor u svijet!”.

Bonus video: