Vilijam Simpson ponovo na strip festivalu u Herceg Novom

Izložbe na jubilarnom HSF-u pratiće dosadašnju formulu organizacije, a u planu su i prateći muzički sadržaji ukoliko to budžet dozvoli
160 pregleda 0 komentar(a)
strip festival, Herceg Novi
strip festival, Herceg Novi
Ažurirano: 21.07.2016. 10:35h

Deseti „Hercegnovski strip festival“(HSF) biće održan od 4. do 7. septembra, saopštili su danas iz Udruženje ljubitelja stripova, poručujući da će još snažnije nego do sada potvrditi da je riječ o manifestaciji od značaja za Novi i Crnu Goru.

U najvećem bokeljskom gradu ponovo će gostovati Vilijam Simpson, storiborder najpopularnije planetarne TV serije „Igra Prestola“, koji je u bogatoj karijeri crtao Betmena, Sudiju Dreda, Transformerse, Indijanu Džonsa, Osmog Putnika i još mnogo toga, a koji je bio gost u februaru na prvom zimskom strip vikendu. Pored njega, potvrđuju iz HSF festival će uveličati Mike Collins (Superman, Batman, Flash, Wonder Woman, Justice League, 2000 AD, Dr.Who…), Guillermo Ortego (Batman, Avengers, Lobo, Spectre… ), Walter Trono (Dragonero, Dylan Dog, SBE…), Milorad Vicanović Maza (Wunderwafen, Lady Spitfire, Jour J…), Yacine Elghorri (Futurama, Titan AE, Evolution, The Fantastic Four, Thru the Moebius Strip), Igor Kordej – najveći strip crtač sa ovih prostora svih vremena, te Sonja Gašperov, Dragan Paunović, Pavle Zelić, Dejan Šijuk, Jana Adamović, Dragana Kuprešanin.

Najavljuju i iznenađenje u režiji Ambasade Republike Italije, koja je početkom godine potvrdila nastavak podrške Festivalu i priprema dolazak gosta iznenađenja za jubilarni festival. Uz stalne prijatelje HSF-a, ove godine je sa njima i Sixt rent-a-car.

“Deseti HSF biće nešto najspektakularnije što je naš grad, Crna Gora, pa i region uopšte doživio kada je riječ o svijetu devete umjetnosti”, poručili su iz Udruženja ljubiteljaq stripova Hercegnovski strip festival..

Na listi gostiju su i autori koji su na festivalu prisutni svake godine i koji čine njegov integralni dio – Tihomir Tikulin Tico, Vladimir Vesović i Mirna Martinović koji su zaduženi za radionice, postavke izložbi i ostale programe HSF-a, kao i mladi autor iz Podgorice, Luka Cakić.

Izložbe na jubilarnom HSF-u pratiće dosadašnju formulu organizacije, a u planu su i prateći muzički sadržaji ukoliko to budžet dozvoli. Jubilarni festival to definitivno zaslužuje, s obzirom na to da su muzički programi bili sastavni dio i prvog, inauguralnog festivala.

Uz redovni program,ove godine prvi put, pod pokroviteljstvom dugogodišnjih saradnika i prijatelja, kafana-picerijom „Atelier“ iz Herceg Novog, HSF je osmislio inagradni konkurs za kratki strip – ,,COMIC ATELIER’’. Na taj način HSF postajeprvi strip festival u regionu koji ima nagradni konkurs sa tri novčane nagrade. Konkurs, čija je tema kafana ili boemski život, biće otvoren do početka festivala, a nagrade su 250 eura za prvoplasirani rad, 150 eura za drugoplasirani i 75 eura za trećeplasirani rad.

Bonus video: