Uprava policije o Sea Dance-u: Bez incidenata, 144 zapljene droge, 13 uhapšenih

"Najviše je bilo zapljena marihuane, u 72 slučaja, a zatim ekstazija koji je zaplijenjen u 51 slučaju. Amfetamin je zaplijenjen u 11 slučajeva, dok su bile i po dvije zapljene kokaina, hašiša i psilocibin pečurki. LSD je zaplijenjen u jednom slučaju"
160 pregleda 3 komentar(a)
Sea dance festival dan 2, Foto: Filip Roganović
Sea dance festival dan 2, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.07.2016. 14:04h

Za tri dana trajanja Sea Dance festivala (14. 15. i 16. jul), izvršene su 144 zapljene droge, saopšteno je iz Uprave policije.

"Najviše je bilo zapljena marihuane, u 72 slučaja, a zatim ekstazija koji je zaplijenjen u 51 slučaju. Amfetamin je zaplijenjen u 11 slučajeva, dok su bile i po dvije zapljene kokaina, hašiša i psilocibin pečurki. LSD je zaplijenjen u jednom slučaju, dok su u tri navrata zaplijenjene manje količine supstance za koju se pretpostavlja da se radi o opojnoj drogi a što će naravno biti, sa ostalim zaplijenjenim drogama, analizirano u Forenzičkom centru", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je u ovim zapljenama oduzeto oko 280 grama marihuane, 717 komada i tableta ekstazija i oko 3,6 grama ove droge u praškastom obliku, oko 32 grama amfetamina, psilocibin pečurki oko 3,2 grama, oko 1,6 grama kokaina, 1,8 grama hašiša, pet tzv. sličica LSD-ja i oko devet grama materije za koju se sumnja da se radi o drogi.

"Procesuirano je 106 lica. Od njih, 13 lica (šest crnogorskih i sedam stranih državljana) je uhapšeno i uz krivične prijave privedeno nadležnom tužiocu zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su zbog prekršaja iz oblasti posjedovanja opojnih droga nadležnom Područnom organu za prekršaje procesuirane 93 prekršajne prijave protiv 93 lica, od kojih su 53 naši a 40 strani državljani", kazali su iz Uprave policije.

Iz policije su rekli i da nije zabilježen nijedan incident, kao i da je festivalu prisustvovalo oko 80.000 ljudi.

Bonus video: