Kolašinac traži pomoć ministra: Policajac me šamarao i prijetio

“Policajac me je tukao u dijelu grada koji je pokriven kamerama, pa moje riječi mogu da se provjere”...
296 pregleda 19 komentar(a)
Željko Lisičić, Foto: Dragana Šćepanović
Željko Lisičić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.07.2016. 05:51h

Kolašinac Željko Lisičić tvrdi da ga je policajac Mladen Bošković u srijedu nekoliko puta udario i verbalno maltretirao u centru grada, naočigled desetak sugrađana i dvojice kolega.

Lisičić je rekao da je dva sata prije toga imao konflikt sa jednim sugrađaninom, koji ga je prijavio policiji.

Kaže da je prolazio pored kafića “Selekt” kada ga je pozvao ga je policajac Radovan Rakočević i naložio mu da krenem sa njim u stanicu, kako bi dao izjavu po prijavi zbog svađe...

“Znao sam o čemu je riječ i namjeravao sam da odem da dam izjavu bez ikakvog svađanja ili odupiranja. Prišao sam Rakočeviću, ali se odnekud pojavio Bošković, pitao me šta sam to opet uradio i počeo da me udara. Za njim je išao i policajac koji mi je poznat kao Gaga Živković. Bošković me je udario dva puta šakom u potiljak. Onda mi je Živković zavrnuo ruku, a Bošković me još jednom udario u potiljak, pa i nogom u stomak”, kazao je Lisičić.

On tvrdi da mu je Bošković i prijetio.

Kaže da mu je isti policajac rekao da će uvijek kad bude u smjeni biti maltretiran i da ne smije prolaziti glavnom ulicom.

Kolašinac je pozvao ministra policije Gorana Danilovića, Unutrašnju kontrolu za rad policije kao i Savjet za građansku kontorolu rada policije da “posvete punu pažnju načinu na koji Bošković obavlja dužnost”.

“S obzirom na to da samo bili u blizini kafića 'Selekt', gosti tog objekata su mogli da vide Boškovićevo postupanje prema meni. Osim toga, on me je tukao u dijelu grada koji je pokriven kamerama video-nadzora, pa moje riječi mogu da se provjere. Zahtijevam da nadležni pregledaju te snimke, jer ovo nije prvi put da se Bošković bahato ponaša i batina ljude. Među svjedocima onog što mi je radio je nekoliko lokanih funkcionera, koji su sjedjeli u bašti obližnjeg lokala”, rekao je Lisičić.

Tvrdi da je juče ujutro pokušao da razgovara sa nadležnima u policiji, ali da su mu na prijavnici kazali da će to moći uraditi tek u ponedjeljak.

Lisičić kaže da je izlazeći iz Odjeljenja bezbjednosti poručio o da će o svemu obavijestiti novinare i i da su ga nedugo zatim iz policije pozvali, nakon čega je razgovarao sa načelnikom kolašinske policije Zlatkom Malikovićem.

Bošković disciplinski kažnjen zbog prebijanja Moračanina

Protiv policajca Boškovića već je pokretan disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti i prekoračenja ovlašćenja prilikom privođenja Neđeljka Moračanina.

Kolašinskom policajcu je zbog tog slučaja izrečena disciplinska mjera - novčana kazna u visini od 20 odsto zarade za dva mjeseca.

Savjet za građansku kontorlu rada policije ocijenio je da je Bošković prekoračio ovlašćenja i prekomjernom upotrebom sile i nakon savladanog otpora, ozbiljno ugrozio i povrijedio fizički i psihički integritet građanina Moračanina.

Ocijenjeno je i to da je “postupanje Boškovića na štetu građanina Moračanina bilo krajnje neprofesionalno, protivno ciljevima demokratske policije i domaćim i međunarodnim standardima, i da ne doprinosi povjerenu policije u javnosti”.

Policija: Rekao nam je da voli službenika Mladena Boškovića

“Vijestima” su u kolašinskoj policiji kazali da je “uvidom u izjavu Lisičića od 13. jula utvrđeno da nije navedena nijedna primjedba na rad službenika OB Kolašin, niti da je tražio ljekarsku pomoć”.

“U četvrtak 14. jula, na zahtjev Lisičića obavljen je razgovor kod načelnika kolašinske policije. Lisičić je tada kazao da je bez razloga primio dva šamara i udarac nogom u predjelu butine. Na pitanje zbog čega to nije prijavio prethodnog dana, Lisičić je rekao da u stvari on voli policijskog službenika Mladena Boškovića i da je sa njim i njegovom porodicom u odličnim odnosima. Kazao je i da je naknadno odlučio da se žali na njegovo ponašanje, jer ga je jako povrijedio Boškovićev odnos pred sugrađanima”, kazali su u policiji.

Oni su saopštili da je Lisičić tada trebalo da da izjavu po prijavi Kolašinca P. M.

Navodno, Lisičić se u srijedu sa sjekirom uputio ka kafe- baru “Talija”, kako bi se obračunao sa P.M. Prije, mjesec, tvrde u policiji, Lisičić je P.M. lakše povrijedio slomljenom čašom.

Bonus video: