"NIJESU VIDJELI NI TRENUTAK PUCNJAVE NI NAPADAČA"

Istraga o ranjavaju Šukovića: Saslušani ne pomažu

Saslušani su, prema riječima državnog tužioca Željka Tomkovića, policiji pričali da nijesu obraćali pažnju na događaj ispred galerije “Miki”, sve dok nije postalo jasno da je neko ranjen
8 komentar(a)
Ranjavanje, Predrag Šuković, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ranjavanje, Predrag Šuković, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 20:55h

Građani saslušani u istrazi pokušaja ubistva inspektora Predraga Šukovića tvrde da nisu vidjeli  trenutak kada je napadač pucao u njega.

To je “Vijestima” kazao viši državni tužilac Željko Tomković.

“Saslušano je više osoba. Svi su rekli da nijesu vidjeli ni trenutak pucnjave, ni napadača i da ne bi ga mogli prepoznati”, kazao je Tomković.

Saslušani su, prema njegovim riječima, policiji pričali  da nijesu  obraćali pažnju na događaj ispred galerije “Miki”, sve dok nije postalo jasno da je neko ranjen. 

Bivši  načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije upucan  je prije dva dana u centru Podgorice, u Njegoševoj ulici. 

Naoružani napadač prišao mu je sa leđa, pucao  i pobjegao.

Tomković je ranije kazao da je napadač u  Šukovića ispalio dva metka, koja su mu nanijela tri prostrijelne rane.

Tužilac je rekao da još nije saslušao ranjenog inspektora. 

Policija je nakon napada na Šukovića objavila fotografiju osobe za koju se vjeruje da je u Njegoševoj ulici pucala na inspektora. 

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, njima se još niko nije javio  ko bi im mogao ponuditi podatke o napadaču.

Zbog toga su iz Uprave policije apelovali na građane da im  prijave eventualna  saznanja o napadaču.

Istražitelji će i od kolega iz regiona tražiti pomoć u identifikaciji krupnijeg muškarca, srednjih godina, koji je, kako se vjeruje, pucao u Šukovića.  

Šuković je krajem juna  osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

U optužnom predlogu piše da je Šuković na portalu “Vijesti” postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade". To je činio pod  pod pseudonimom "Boss".

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Marković je “Vijestima” rekao da se napad na Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je on vodio protiv njega.

Policajac je  javno optužio Markovća i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi” koja se navodno bavila švercom cigareta.

Marković je to  demantovao, tvrdeći da nikad nije čuo za “mojkovački klan”. 

Preporučujemo za Vas