Istraga o ranjavaju Šukovića: Saslušani ne pomažu

Saslušani su, prema riječima državnog tužioca Željka Tomkovića, policiji pričali da nijesu obraćali pažnju na događaj ispred galerije “Miki”, sve dok nije postalo jasno da je neko ranjen
59 pregleda 8 komentar(a)
Ranjavanje, Predrag Šuković, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ranjavanje, Predrag Šuković, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2016. 06:40h

Građani saslušani u istrazi pokušaja ubistva inspektora Predraga Šukovića tvrde da nisu vidjeli trenutak kada je napadač pucao u njega.

To je “Vijestima” kazao viši državni tužilac Željko Tomković.

“Saslušano je više osoba. Svi su rekli da nijesu vidjeli ni trenutak pucnjave, ni napadača i da ne bi ga mogli prepoznati”, kazao je Tomković.

Saslušani su, prema njegovim riječima, policiji pričali da nijesu obraćali pažnju na događaj ispred galerije “Miki”, sve dok nije postalo jasno da je neko ranjen.

Bivši načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije upucan je prije dva dana u centru Podgorice, u Njegoševoj ulici.

Naoružani napadač prišao mu je sa leđa, pucao i pobjegao.

Tomković je ranije kazao da je napadač u Šukovića ispalio dva metka, koja su mu nanijela tri prostrijelne rane.

Tužilac je rekao da još nije saslušao ranjenog inspektora.

Policija je nakon napada na Šukovića objavila fotografiju osobe za koju se vjeruje da je u Njegoševoj ulici pucala na inspektora.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, njima se još niko nije javio ko bi im mogao ponuditi podatke o napadaču.

Zbog toga su iz Uprave policije apelovali na građane da im prijave eventualna saznanja o napadaču.

Istražitelji će i od kolega iz regiona tražiti pomoć u identifikaciji krupnijeg muškarca, srednjih godina, koji je, kako se vjeruje, pucao u Šukovića.

Šuković je krajem juna osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

U optužnom predlogu piše da je Šuković na portalu “Vijesti” postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade". To je činio pod pod pseudonimom "Boss".

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega.

Marković je “Vijestima” rekao da se napad na Šukovića nikako ne može dovesti u kontekst sa sudskim procesom koji je on vodio protiv njega.

Policajac je javno optužio Markovća i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi” koja se navodno bavila švercom cigareta.

Marković je to demantovao, tvrdeći da nikad nije čuo za “mojkovački klan”.

Bonus video: