U centru Podgorice ranjen Predrag Šuković

707 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2016. 19:18h

Na bivšeg načelnik Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića, oko 10.30 časova zasada nepoznata osoba ispalila je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Šuković je odmah prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore i nije životno ugrožen.

Nepoznata osoba prišla je Šukoviću sa leđa kod galerije "Miki", ispalila više hitaca u predjelu njegovih nogu i pobjegla.

Iz Kliničkog centra Crne Gore su saopštili da je zadobio prostrelne rane u obje natkoljenice i desne potkoljenice bez povreda neurovaskularnih i koštanih struktura.

"Primljen je u Centar za vaskularnu hirurgiju i za sada je van životne opasnosti", kazali su iz KCCG-a.

Šuković je prije godinu dana "Vijestima" ispričao da mu se Marković i Veljović svete zbog istraga šverca cigara u Mojkovcu.

U izjavi koju je 12. juna 2015. godine Šuković dao policiji je pojasnio "da sam sa Duškom Markovićem i njegovim kumom Veselinom Veljovićem od ranije u izuzetno lošim odnosima i da sam sa ovim drugim bio u sudskim sporovima kao lice koje je podnosilo krivične prijave ili po privatnoj tužbi. Imam saznanja od više ljudi iz političkog i javnog života Crne Gore da me Duško Marković non-stop blati u razgovorima sa tim ljudima i iznosi neistine na moj račun, a sve zbog rada policije na predmetu cigareta iz Mojkovca".

Za vrijeme Šukovićevog šefovanja policijskom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, prema nadležnim tužilaštvima procesuirano je nekoliko predmeta zbog kojih je Veljović više puta saslušavan u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, ali i u Specijalnom tužilaštvu.

Marković i Veljović su demantovali navode Šukovića.

Šuković je krajem juna ove godine osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora u trajanju od godinu dana, zbog prijetnji potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

U optužnom predlogu se navodi da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015., na portalu “Vijesti”, pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade".

Nakon što je tužilaštvo odustalo od gonjenja Šukovića, Marković je podnio privatnu optužnicu protiv njega, ocjenjujući kao prijetnje, to što je policajac, pod pseudonimom “Boss” na portalu “Vijesti”, komentarisao njegove postupke i zdravstveno stanje.

Galerija

Bonus video: