Glumili vjernike, pa krali priloge

“Vijestima” je rečeno da su ih budvanski inspektori uhvatili na djelu, nakon čestih prijava Mitropolije crnogorsko-primorske - da su im crkve i manastiri u metropoli turizma konstantno na udaru lopova
146 pregleda 85 komentar(a)
Manastir Reževići, Foto: Vuk Lajović
Manastir Reževići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.07.2016. 06:42h

Inspektori budvanske kriminalističke policije uhapsili su Cetinjane Stanka Proročića (36) i Željka Mrvaljevića (41) zbog sumnje da su pljačkali po crkvama i manastirima na području Budve.

Po predlogu osnovnog državnog tužioca, sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio im je juče pritvor do 30 dana, nakon čega su odvedeni u Spuž.

Cetinjani se terete da su počinili krivično djelo - teška krađa u produženom trajanju.

“Vijestima” je rečeno da su ih budvanski inspektori uhvatili na djelu, nakon čestih prijava Mitropolije crnogorsko-primorske - da su im crkve i manastiri u metropoli turizma konstantno na udaru lopova.

Cetinjani su, kako je “Vijestima” potvrđeno u policiji, samo tokom juna izvršili pet krađa u manastirima u Reževićima i Duljevu, a sumnjiče se da su ojadili i crkvu na Brajićima.

Nezvanično je saopšteno da su ukrali više od hiljadu eura priloga koje su ostavljali vjernici.

Posljednja u nizu krađa dogodila se u manastiru Reževići, gdje je na Vidovdan 28. juna opljačkana kasa u crkvi sa prilozima vjernika, a istovremeno je obijena i suvenirnica sa relikvijama u manastirskoj porti, iz koje je odnijet kompletan pazar.

Rečeno je da je bogomolja u Reževićima nekoliko puta bila na meti Cetinjana, a sumnja se da je isti dvojac odgovoran i za krađu u novembru, kada je takođe odnijeta pozamašna svota novca.

Krađe su se, kako je “Vijestima” rečeno u manastiru Reževići, događale i tokom dana kada su lopovi glumili vjernike, dolazili na liturgije i krali novac ostvaljan na ikonama.

Bonus video: