NEOPHODNA MEĐUINSTITUCIONALNA SARADNJA

Goran Danilović izdao obavezujuće naloge: Specijalni tim policije prioritet

"S obzirom da obračun sa organizovanim kriminalom ne može dati rezultate ukoliko izostane tijesna međuinstitucionalna saradnja, ministar Danilović nastavlja sa konkretnim mjerama podrške VDT, Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju”
67 pregleda 3 komentar(a)
Ivica Stanković Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.07.2016. 19:46h

Vrhovno državno tužilaštvo  (VDT) i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)  i Uprava policije (UP) moraju da funkcionišu kao jedan tim, jer se samo na taj način mogu suzbiti  i poraziti organizovani kriminal i korupcija, saopšeno je juče “Vijestima” iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića. On je  proteklih dana imao više sastanaka sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

“S obzirom da obračun sa organizovanim kriminalom ne može dati rezultate ukoliko izostane tijesna međuinstitucionalna saradnja, ministar Danilović nastavlja sa konkretnim mjerama podrške VDT, Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju”, odgovor je na pitanje “Vijesti” kakav je odnos  Danilovića prema Specijalnom policijskom odjeljenju i kako ocjenjuje njegovo funkcionisanje  od kada je formirano.

“Odmah po stupanju na funkciju Danilović je jačanje kapaciteta Specijalnog policijskog odjeljenja stavio među  prioritete i od UP  i direktora Slavka Stojanovića  zahtijeva kadrovsko popunjavanje, to jest kompletiranje tog odjeljenja. Taj proces je u toku, ali ministar očekuje brzu dinamiku u dijelu administrativnih procedura, kako bi se posao doveo do kraja i odjeljenje počelo da radi u punom kapacitetu”, navodi se u odgovoru iz MUP- a.

Na pitanje  da li ministar smatra da su odjeljenju dostupni svi neophodni resursi, ljudski i materijalni, kako bi uspješno obavljalo svoje nadležnosti i ako ne u čemu je problem i šta on može da učini da im ti resursi budu dostupni, iz njegovog  kabineta je rečeno da je on, u okviru preraspodjele službenih vozila, izdao obavezujuće naloge.

“Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja dobili su odgovarajuća vozila koja im u odnosu na trenutno brojno stanje službenika tog odjeljenja omogućavaju nesmetano obavljanje povjerenih  poslova. Jačanje kadrovskih kapaciteta pratiće i  opremanje tehničkim sredstvima neophodnim za punu mobilnost i efikasnost. U toku je  materijalno i tehničko opremanje prostorija u kojima radi Specijalno policijsko odjeljenje”, saopšteno je iz kabineta ministra.

Preporučujemo za Vas