„Bild”: Sedam razloga zašto ćemo konačno srušiti Italiju

U osam dosadašnjih sudara na svjetskim i evropskim prvenstvima Njemci su bez pobjede, uspjeli su samo četiri puta da odigraju neriješeno.
7 komentar(a)
Njemačka, Foto: Reuters
Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2016. 13:47h

Njemački list „Bild” sastavio je sedam razloga zbog kojih će, po njima, „elf” konačno srušiti Italijane na velikom takmičenju.

U osam dosadašnjih sudara na svjetskim i evropskim prvenstvima Njemci su bez pobjede, uspjeli su samo četiri puta da odigraju neriješeno.

Prvi: Jer je Njemačka pronašla kralja odbrane, a to je Džerom Boateng, koji je impresionirao u dosadašnjem dijelu turnira, uprkos lakšoj povredi. Protiv Slovačke je postigao gol.

Drugi: Jer Njemci znaju kako da eliminišu Antonija Kontea, italijanskog selektora. Bajern i Konteov Juventus sastali su se u četvrtfinalu Lige šampiona 2013, a Bavarci su slavili sa 4:0 u ukupnom skoru.

Treći: Jer Sami Kedira poznaje italijansku odbranu. Vezista Njemaca igra u Juventusu sa Bufonom, Bonućijem, Kjelinijem i Barzaljijem, a oni čine bazični (defanzivni) dio italijanske reprezentacije.

Četvrti: Jer Joakim Lev ne pravi greške. Svaka odluka selektora Njemaca na ovom Euru bila je prava: Džošua Kimih, Julian Draksler, Mario Gomes...

Peti: Jer se Bufon klanja Manuelu Nojeru. „Nema sumnje da je jači od mene. Mlađi je i fantastičan u svakom pogledu”, rekao je nedavno Bufon za Nojera.

Šesti: Jer su Italijani arogantni. Ispunjeni su samopouzdanjem zbog pozitivne tradicije protiv Njemačke i trijumfa nad Španijom u osmini finala. To bi mogao da bude mač sa dvije oštrice.

Sedmi: Jer se vratio Mario Gomes. Ovaj 30-godišnjak je oživio svoju karijeru nakon sjajne sezone u Bešiktašu, gdje je na 33 meča postigao čak 26 golova.

Bonus video: