Đinović napao dva policajca?

On je zaustavio vozilo, te jako otvorio vrata kojim je prvo udario policajca N. R., da bi nakon toga izašao iz vozila i navodno uhvatio za ruku drugog policajca, pokušavajući da ga obori na zemlju
210 pregleda 10 komentar(a)
crnogorska policija, STOP policija, Foto: Arhiva Vijesti
crnogorska policija, STOP policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.06.2016. 12:27h

Interventna jedinica budvanske policije uhapsila je Danilovgrađanina Vladana Đinovića (32), nakon što je na gradskom šetalištu u noći između petka i subote fizički napao njihova dva službenika.

Incident se dogodio sat i po iza ponoći, kada su dva pripadnika Interventne jedinice N. R. i M. Š. pokušala da zaustve automobil kojim je upravljao Đinović.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, nervozan što su mu kazali da zaustavi vozilo, Đinović im je uputio riječi: “Šta ćete vi, znate li ko sam ja?“, aludirajući na svoju prošlost.

Policajci su, prema istim informacijama, pokušali da smire Đinovića.

On je zaustavio vozilo, te jako otvorio vrata kojim je prvo udario policajca N. R., da bi nakon toga izašao iz vozila i navodno uhvatio za ruku drugog policajca, pokušavajući da ga obori na zemlju.

Pripadnici Interventne jedinice tada su, kažu izvori “Vijesti”, krenuli na korpulentnog Danilovgrađanina, koga su uspjeli fizički da savladaju i ubace u policijsko vozilo.

Međutim, svađa Đinovića sa policajcima se nastavila i ispred zgrade Centra bezbjednosti, gdje ih je navodno verbalno provocirao i vrijeđao.

Priveden je u stanicu policije, gdje je u konsultaciji sa zamjenicom kotorskog državnog tužioca, protiv njega podnijeta krivična prijava za krivično djelo - “napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ .

Nakon saslušanja zamjenica osnovnog tužioca pustila je Đinovića da se brani sa slobode.

Đinović je od ranije poznat policiji, a iza sebe ima dugogodišnju robiju zbog počinjenog ubistva.

Bonus video: