Priseban vozač spriječio širi požar na magistralnom putu

Fiuljanin je ispričao da je tada vidio da izbija požar iz prikolice. Potrčao sam i otkačio kamion od prikolice i odvezao ga malo naprijed“, ispričao je vozač
74 pregleda 3 komentar(a)
zapaljeni kamion, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
zapaljeni kamion, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.06.2016. 17:27h

Prisebnošću vozača kamiona „volvo“ Izeta Fiuljanina iz Novog Pazara juče oko 10.30. časova spriječen je požar većih razmjera na magistralnom putu Bijelo Polje – Berane, kada se zapalilo priključno vozilo novopazarskih registarskih oznaka NP AA 159 .

Prevozeći robu kućne hemije i toaletnu papirnu konfekciju firme „Armin-union Sjenica“, iz Bosne prema Kosovu, vozač je u toku vožnje primijetio da se nešto čudno dešava na kamionu.

Fiuljanin je ispričao da je tada vidio da izbija požar iz prikolice. Potrčao sam i otkačio kamion od prikolice i odvezao ga malo naprijed“, ispričao je vozač.

On je objasnio da se vatra razbuktala takvom brzinom i da je za par minuta izgorjelo priključno vozilo i roba.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su požar ali nisu uspjeli da spasu ništa od robe. Prema podacima u policiji uništeno je više od 4 tone robe.

Uviđaj na licu mjesta obavili su ovlašćeni slubženici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i vještak elektro-struke Husko Burdžović.

Kako Vijesti nezvanično saznaju uzrok požara je najvjerovatniije nastao usljed trenja guma.

Bonus video: