U proteklih mjesec dana oduzeta četiri pištolja, jedna puška, municija...

Shodno naredbi ODT, 25. maja izvršen je pretres stana i drugih prostorija Ć.Ć. i tom prilikom su pronađeni gasni revolver, električni paralizator i veća količina municije, nakon čega je protiv njega podnijeta krivična prijava
199 pregleda 0 komentar(a)
Oružje Bar, Foto: MUP Crne Gore
Oružje Bar, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 23.06.2016. 16:38h

U minulih tridesetak dana, barski policajci su u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom Bar (ODT) pronašli i oduzeli četiri pištolja, četiri gasna pištolja, jednu pušku i električni paralizator, te veću količinu municije, koji su bili u ilegalnom posjedu građana, a krivične prijave (KP) za nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija iz člana 403 Krivičnog zakonika Crne Gore podnijete su protiv četiri lica.

Shodno naredbi ODT, u četvrtak 23. juna izvršen je pretres stana i drugih prostorija B.R. kod kojeg su pronađeni i oduzeti pištolj M57 sa dva okvira bez municije i gasni pištolj Ekol. Protiv ovog lica je procesuirana KP. Pregledom G.N. 13. juna pronađen je i oduzet gasni pištolj, a protiv ovog lica je podnijeta prekršajna prijava shodno Zakonu o oružju. Postupajući po naredbi ODT 31. maja u pretresu stana i drugih prostorija G.A. pronađeni su i oduzeti pištolj Bereta kalibar 9mm sa okvirom i četiri metka, pištolj Zastava M88 kalibar 9 mm sa okvirom i četiri metka i rezervnim okvirom sa osam metaka, puška izbrisane marke i serijskog broja sa optičkim nišanom i veća količina municije različitog kalibra-kažu iz barske policije,dodoajući da je i protiv ovog lica podnijeta KP.

Shodno naredbi ODT, 25. maja izvršen je pretres stana i drugih prostorija Ć.Ć. i tom prilikom su pronađeni gasni revolver, električni paralizator i veća količina municije, nakon čega je protiv njega podnijeta krivična prijava, te prekršajna prijava shodno Zakonu o oružju. 19 maja, postupajući po naredbi ODT, barski policajci su pretresli stan i druge prostorije B.M. i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj CZ99 kalibra 9 mm i veću količinu municije različitih kalibara, a potom protiv njega procesuirali KP.

Službenici CB Bar će i ubuduće u sradnji sa ODT Bar preduzimati zakonom predviđene mjere i radnje u cilju pronalaženja i oduzimanja vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, i procesuiranju krivičnih prijava prema tim licima-saopštili su iz barske policije.

Bonus video: