Pažin ne zna stanje u ZIKS-u

Zaposleni u ZIKS-u traže usvajanje akta o minimumu procesa rada, uredbe o povećanju koeficijenta, kolektivnog ugovora, poboljšanje bezbjednosti i zaštitu zaposlenih od prijetnji
2 komentar(a)
Sindikalci ZIKS-A, Foto: Zoran Đurić
Sindikalci ZIKS-A, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2016. 10:10h

Ministar pravde Zoran Pažin demonstrirao je potpuno nepoznavanje situacije u Zavodu za izvršenje krivičnih sanckija.

To je “Vijestima” juče kazao član Izvršnog odbora Sindikata ZIKS-a Predrag Spasojević.

On je kazao da su drugog dana protesta razgovarali sa čelnicima Ministarstva.

“Koji nam ništa konkretno nisu obećali, ali su izrazili visok stepen želje da riješe problem... Rekli smo im da nas obećanja ne zanimaju, a oni nama da im treba vremena da riješe probleme. Podsjetili smo ih da ih gotovo četiri godine obavještavamo o stanju u kome radimo”, rekao je Spasojević.

Najavio je da danas nastavljaju sa štrajkom.

Pažin je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Nenada Rakočevića i Spasojevića obavijestio da će danas preduzeti aktivnosti "u cilju sagledavanja konkretnih rješenja za izjednačavanje zarada radnika obezbjeđenja u ZIKS-u sa zaradama policijskih službenika imajući u vidu da su njihovi poslovi sa aspekta složenosti, odgovornosti i drugih elemenata bitnih za vrednovanje posla svrstani u posebnu grupu poslova".

U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da je dogovoreno i da je neophodno nastaviti aktivnosti i na izradi Posebnog kolektivnog ugovora za tu oblast kako bi se sagledale druge mogućnosti za uređivanje prava i obaveza zaposlenih po osnovu rada.

Zaposleni u ZIKS-u traže usvajanje akta o minimumu procesa rada, uredbe o povećanju koeficijenta, kolektivnog ugovora, poboljšanje bezbjednosti i zaštitu zaposlenih od prijetnji...

“Diskiriminisani smo od svih u državi. Ne daju nam da idemo u penzije kao što su dali svim drugima, kao što su dali sebi povlašćene penzije. Ne daju nam uvećanje plata kao što su dali za 5.000 pripadnika policije. Mi na koje se puca, na koje bacaju bombe, koje napadaju i prijete... nama ne daju. Što su naše porodice i što smo mi gori od drugih”, kazali su ranije.

Bonus video: