Stanković: SDT preuzima pet kotorskih predmeta

Stanković je kazao da je zahvaljujući radu tužilaštva Crna Gora u iščekivanju prvih pravosnažnih presuda za organizovani kriminal i visoku korupciju
278 pregleda 11 komentar(a)
Ivica Stanković (Novine), Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković (Novine), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2016. 19:46h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) našlo je pouzdan osnov da preuzme nadležnost u pet kotorskih predmeta koji se odnose na pokušaj ubistva, kazao je za TVCG vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Iako je potpisan sporazum o priznanju krivice u budvanskoj aferi, nastavlja se s finansijskim istragama. Stanković je poručio da niko ko se ogriješio o zakon ne treba da bude miran i da će se tužilaštvo oduprijeti bilo kom pritisku.

Prvim sporazumima o priznanju krivice specijalno tužilaštvo je pokazalo odlučnost u obračunu s krupnim slučajevima, smatraju u toj instituciji.

Što se tiče kritika koje su se mogle čuti u javnosti o niskim kaznama budvanskih sporazuma, Stanković kaže da se ne bavi populističkim izjavama, već primjenjuje zakon.

“S koje god strane da duvaju vjetrovi riješeni smo da se odupremo bilo kom pritisku”, poručio je Stanković.

On je kazao da je zahvaljujući radu tužilaštva Crna Gora u iščekivanju prvih pravosnažnih presuda za organizovani kriminal i visoku korupciju.

Bonus video: