Nikola Sjekloća: Dejanov uspjeh je fantastika

„Uspjeh koji je postigao Zlatičanin i njegov tim na čelu sa Mijom Martinovićem, je najveći rezultat - kruna karijere o kojoj sanja svaki bokser, kazao je Sjekloća
67 pregleda 7 komentar(a)
MBA, Foto: Savo Prelević
MBA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2016. 15:06h

Proslavljeni crnogorski bokser Nikola Sjekloća čestitao je kolegi Dejanu Zlatičaninu titulu WBC prvaka.

"Još nismo svjesni kakav je upjeh napravio Dejan. Titula u WBC-u, pa to se graniči sa fantastikom. Takav rezultat nikada niko više neće ostvariti, ne samo iz Crne Gore, nego niti iz jedne druge male države. Ne da neće osvojiti titulu, nego ni doći u priliku da se za nju bori. Pa iz Evrope u WBC ima svega tri šampiona”, kazao je trofejni bokser iz Budve.

A nakon svjetske bronze u olimpijskom boksu, Sjekloća je u profi ringu izborio i borbu za titulu WBC prvaka supersrednje kategorije prije tri godine.

„Tadašnji prvak u WBC, Antoni Direl je pred meč pao sa motora i sve se iskomplikovalo. Potom je trebalo boksovati eliminacioni meč, koji sam na poene izgubio u Americi. Boksovao sam za prvaka svijeta u WBO verziji i opet sam izgubio na poene”, rekao je Sjekloća.

On i Zlatičanin su bili drugovi u Budućnosti, potom reprezentativnim selekcijama olimpijskog boksa, a onda i u Crnogorskoj profesionalnoj bokserskoj asocijaciji (MBA).

„Uspjeh koji je postigao Zlatičanin i njegov tim na čelu sa Mijom Martinovićem, je najveći rezultat - kruna karijere o kojoj sanja svaki bokser. Jeste olimpijska medalja veliki rezultat, ali svi pobjednici potom sanjaju da dosegnu profesionalni vrh, a to je šampionski WBC pojas. Dejan je bio požrtvovan i naplatio je tom krunom sav taj ogromni rad. A do krune karijere stigao je bez ikakve podrške države i milo mi je zbog njegovog uspjeha. Zaslužio je”, zaključio je Sjekloća.

Bonus video: