Danilović: Dobro je što se počelo sa akcijama u vezi bezbjednosne situacije u Kotoru

“Ministar je podsjetio da je naložio dodatnu unutrašnju kontrolu, preispitivanje komandne odgovornosti među pripadnicima policije, ali i da još nisu identifikovani napadači na policijske službenike te noći”, kaže se u saopštenju
9 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2016. 11:19h

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović rekao je da je dobro što se počelo sa određenim akcijama u vezi bezbjednosne situacije u Kotoru, ali da niko ne može biti zadovoljan dok pojedina lica ne budu privedena pravdi.

Danilović je danas razgovarao sa grčkim ambasadorom u Podgorici Sotiriosom Athanasiousom koji je kazao da Crna Gora i Grčka imaju odlične međudržavne odnose i da se zvanična Atina nada najboljim rješenjima u postizanju fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori.

Danilović je upoznao ambasadora Grčke o pripremama koje MUP sprovodi kako bi birački spisak bio transparentan i tačan.

“Istakao je da se traži najbolji način kako bi se obavila potpuna identifikacija oko deset hiljada ljudi koji još nemaju biometrijska dokumenta i da se čeka formiranje Koordinacionog tima za praćenje sprovođenja obaveza u vezi sa održavanjem fer i slobodnih izbora”, kaže se u saopštenju.

Atanasiousa je zanimala bezbjednosna situacija u Kotoru i da li ima rezultata u pronalaženju odgovornih za nerede i napade tokom oktobarskih protesta dijela opozicije.

“Ministar je podsjetio da je naložio dodatnu unutrašnju kontrolu, preispitivanje komandne odgovornosti među pripadnicima policije, ali i da još nisu identifikovani napadači na policijske službenike te noći”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: